Zelf stroom opwekken
met Windtegoed

Stap over en krijg een stukje windmolen
Bij zelf energie opwekken denk je al snel aan zonnepanelen. Maar niet iedereen heeft een geschikt dak. Of zin in gedoe. Daar hebben we iets op gevonden: Windtegoed, 5 jaar lang zelf stroom opwekken met je eigen stukje windmolen. En wie nu overstapt, krijgt zijn eerste stukje van ons cadeau!

Bekijk hoe het werkt
Zo simpel is Windtegoed
In Zuid-Holland staan onze gloednieuwe windmolens. Die hebben we verdeeld in kleine stukjes. En jij kan een stukje kopen. De stroom die je opwekt, trekken we af van je energierekening. Dat is je Windtegoed. Simpel toch?

Bekijk hoe het werkt
Volg jouw windmolen met de app
Met meerdere Windtegoeden kun je bijna al je stroomverbruik zelf opwekken. Je weet voortaan precies waar je stroom vandaan komt. Met de app volg je de stroomopbrengst van jouw windmolen op de voet.

Bekijk hoe het werkt
De wind waait in je voordeel
Een Windtegoed kost €75 per stuk. Je wekt er vijf jaar lang je eigen stroom mee op. Dat is al snel voordelig. Vooral als je van een grote energieleverancier komt. Omdat je zelf opwekt, heb je ook geen last meer van stijgende stroomprijzen. Nog sterker: als de stroomprijzen stijgen, heb jij alleen maar meer voordeel.

Bekijk het rekenvoorbeeld
Meer windmolens erbij
Er zijn in Nederland te weinig windmolens. Groene stroom is daarom schaars. Met jouw bijdrage financieren we de volgende windmolen. Zo komt er méér groene energie in Nederland. En dat is hard nodig.

Groene stroom: afnemen of opwekken?

Stap 1 - Bereken jouw voordeel

kWh
Ik heb een dubbele meter
m3 Ik kies alleen stroom

1 36

kWh

Stap 2 - Kies je pakket en start met opwekken

Stap over naar Qurrent en je krijgt van ons je eerste stukje windmolen cadeau. Je begint meteen met opwekken.

Ben jij al klant van Qurrent? Klik hier om Windtegoeden te bestellen

1 jaar Prijs Zeker Met dit pakket zet je de huidige energieprijs voor een jaar vast. Je hebt een jaar lang geen last van prijsstijgingen.

Knalgroene energie uit Nederlandse zon en wind
 • Groene energie tegen inkoopprijs
 • Volg je windmolen met gratis app
Geschatte kosten per maand Het berekende termijnbedrag is indicatief. Na je aanmelding bepalen we opnieuw het termijnbedrag op basis van je verbruik van de afgelopen 3 jaar op jouw adres. Het termijnbedrag kan dus nog hoger of lager uitvallen. Je kunt het termijnbedrag later nog wijzigen. 131 ,54 Bekijk de prijsopbouw KLIK EN BESTEL
Meest gekozen pakket

3 jaar Prijs Zeker Met dit pakket zet je de huidige energieprijs voor 3 jaar vast. Je hebt 3 jaar lang geen last van prijsstijgingen.

Knalgroene energie uit Nederlandse zon en wind
met 1 gratis Windtegoed
t.w.v. €75
 • Groene energie tegen inkoopprijs
 • Zelf opwekken met 1 Windtegoed
 • Volg je windmolen met gratis app
Geschatte kosten per maand Het berekende termijnbedrag is indicatief. Het gratis Windtegoed is hier nog niet van afgetrokken. Na je aanmelding bepalen we opnieuw het termijnbedrag op basis van je verbruik van de afgelopen 3 jaar op jouw adres. Het termijnbedrag kan dus nog hoger of lager uitvallen. Je kunt het termijnbedrag later nog wijzigen. 128 ,13 Geschatte kosten per maand Bekijk de prijsopbouw KLIK EN BESTEL

2 jaar Prijs Zeker Met dit pakket zet je de huidige energieprijs voor twee jaar vast. Ook ga je stroom opwekken met je eigen stukje windmolen. Dus hoe meer het waait, hoe lager je energierekening!

Knalgroene energie uit Nederlandse zon en wind
 • Groene energie tegen inkoopprijs
 • Volg je windmolen met gratis app
Geschatte kosten per maand Het berekende termijnbedrag is indicatief. Na je aanmelding bepalen we opnieuw het termijnbedrag op basis van je verbruik van de afgelopen 3 jaar op jouw adres. Het termijnbedrag kan dus nog hoger of lager uitvallen. Je kunt het termijnbedrag later nog wijzigen. 129 ,68 Bekijk de prijsopbouw KLIK EN BESTEL
Prijzen zijn op basis van een energieverbruik van 2500 kWh stroom en 1050 m³ gas .

Meer stroom zelf opwekken? Bestel extra Windtegoeden na je pakketkeuze.
Ben je al klant en wil je toch meer stroom zelf opwekken, bestel hier.

Overstapservice

Na je aanvraag regelen wij alles voor je. Er verandert niets bij je thuis en je zit nooit zonder energie.

 1. Aanmelding

  We checken je gegevens en de einddatum van je huidige contract.
 2. Je ontvangt je contract

  We mailen je contract met je termijnbedrag. Daarna zeggen we je huidige contract voor je op.
 3. We noteren je meterstanden

  Geen slimme meter? Dan vragen we je per e-mail om je meterstanden.
 4. Levering 100% groene stroom

  De overstap gaat automatisch, dus je zit nooit zonder stroom.

Volg jouw
windmolen

Met gratis app

Bekijk 24/7 de
stroomopbrengst via de app

Volg het weer en je windmolen


Stormachtig herfstweer of een stevige lentebries; hoe meer het waait, hoe lager je energierekening. Met de app volg je de stroomopbrengst van jouw windmolen. Download de Qurrent app voor een demo.


 

Waar staat jouw windmolen?

Ons windpark staat aan het Haringvliet, langs de A29 bij het knooppunt Hellegatsplein. Een top windlocatie die zorgt voor een optimale opbrengst van jouw windmolen.

Meer over je windmolen

Gloednieuwe windmolens


De windmolen die je van stroom zal voorzien is de Alstom Eco 110. Dit type windmolen beschikt over een extra grote rotor voor hoger rendement bij de windsnelheden op deze locatie. De vier windmolens van het windpark Hellegatsplein produceren jaarlijks 41.500 MWh stroom voor 10.800 huishoudens. Dit levert een besparing op van 17.064 Kiloton CO2.

Locatie windpark Hellegatsplein

Bij Qurrent zit je groen

Om Windtegoed te verrekenen met je energierekening moet je klant zijn van Qurrent. De energie die je niet zelf opwekt vullen wij aan met de groenste energie voor een eerlijke prijs. De Consumentenbond en Greenpeace gaven ons voor duurzaamheid een 10!


 

Wéér de groenste energie van Nederland


De Consumentenbond en Greenpeace over de stroom van Qurrent:

"De score van Qurrent is gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar en blijft een 10. Dit komt door hun consistente inzet op hernieuwbare energie. Verder koopt het bedrijf uitsluitend Nederlandse windenergie bij de bron en levert deze aan haar klanten. Zo komt het dat dit bedrijf op alle onderdelen de maximale score haalt."

Advies nodig over Windtegoed?

Bel ons 088 777 1200

Alles over Windtegoed

 • Windtegoed: participeren in een windmolen.Met Windtegoed ga je 5 jaar lang zelf stroom opwekken met een windmolen uit ons windpark. De opgewekte stroom brengen we in mindering op je energierekening. Dus hoe harder het waait, hoe lager je energierekening. Met de gratis app volg je live de opbrengst van je windmolen.
 • Financieel voordeelNet als bij zonnepanelen is het financiële voordeel van je stukje windmolen afhankelijk van het weer, de ontwikkeling van de stroomprijzen en het aantal dat je aanschaft. Maar wind of geen wind, voor elk Windtegoed garanderen we je 250 kWh per jaar stroom of meer. Voor een voorbeeldberekening van je voordeel klik hier.
 • Een Windtegoed kost €75.Met één Windtegoed wek je 5 jaar lang minstens 250 kWh per jaar aan stroom op. Gegarandeerd. Ter vergelijking: een gemiddeld gezin verbruikt 3500 kWh per jaar. Je kunt meerdere Windtegoeden afnemen tot maximaal 85% van je stroomverbruik. Er zijn geen onderhoudskosten. Over de stroom die je opwekt met je eigen windmolen moet je gewoon de wettelijke energiebelasting betalen.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.Met Windtegoed gaan de stroomprijsstijgingen aan jou voorbij. Je wekt de stroom zelf op, dus hoe hoger de stroomprijzen, hoe meer je met Windtegoed bespaart. Dit is een van de manieren waarop wij je kunnen helpen om zelf energie op te wekken.