Greenchoice en Qurrent samen verder

19-12-2018

Nadat Greenchoice half augustus liet weten Qurrent te willen overnemen, werd de overname op 1 oktober officieel. Die dag kwamen de aandelen Qurrent op naam van Greenchoice te staan. Met als doel de duurzame energiemarkt in Nederland te versterken en de energietransitie verder te versnellen, zijn we direct met elkaar in gesprek gegaan om de krachtenbundeling vorm te geven. Inmiddels wordt daarover steeds meer duidelijk.

De komende weken maken we steeds meer bekend over hoe Greenchoice en Qurrent samen verder gaan. We willen hier alvast ingaan op het partnerschap tussen Qurrent en Feyenoord.

Lees hier de veelgestelde vragen omtrent de overname. 

Feyenoord
Over het sponsorcontract met Feyenoord heeft Greenchoice met Stichting DOEN, de toenmalige aandeelhouder van Qurrent, bij de overname al goede afspraken gemaakt. Stichting DOEN heeft de sponsorverplichting, die loopt tot seizoen 2020/2021, gegarandeerd. Feyenoord heeft dan ook volledige zekerheid over de inkomsten uit het hoofdsponsorcontract voor de totale contractduur. 

Qurrent zal echter in het nieuwe voetbalseizoen niet meer op het shirt verschijnen. En Greenchoice ook niet. Feyenoord heeft Qurrent weliswaar een enorme groei in naamsbekendheid opgeleverd, maar Greenchoice kiest voor een andere aanpak. Van oudsher werken zij met beperkte marketingbudgetten vanuit de strategie om vooral aandacht te verdienen met inhoudelijke campagnes en projecten. Wanneer Greenchoice partijen sponsort, zijn dat vrijwel altijd kleinschalige, missie-gerelateerde projecten en partijen. 

Feyenoord heeft de vrijheid om in samenwerking met Stichting DOEN een nieuwe strategische partner (sponsor) te zoeken.

Groene Legioen
Voor het Groene Legioen, de Qurrent-leden met een Feyenoord-hart, verandert er met deze beslissing niets. Zij blijven gewoon tot het einde van het voetbalseizoen van de voordelen genieten die hen zijn toegezegd. 


Bedankt

Je reactie is geplaatst.

Greenchoice en Qurrent samen verder - 19-12-2018

Reacties

van Mourik 25-02-2019

En... dan staat er vandaag in de krant dat het opzetje van Boudewijn Poelmann allemaal vestzak, broekzak is. Laten we niet al te verdrietig zijn om de ondergang van Qurrent als zij zich van deze praktijken bedienen. Het idee was mooi... Ik wil zo snel mogelijk terug naar greenchoice nu ze bij Qurrent ook de boel laten klappen en extreem hoge voorschotten berekenen.

Michel 17-02-2019

Eind van Qurrent dus...Zo jammer!!!

Kruger 12-02-2019

Overname Qurrent door Greenchoice. Qurrent 100 % groen, Greenchoice stookt nog biomassa bij, dit was mijn reden om bij Greenchoice weg te gaan. Hoe gaat het nu verder? Stopt Greenchoice nu met het bijstoken van biomassa ?

Henk ten Hoeve 17-01-2019

Ik vraag me af of ik nu dan ookvanmijn driejarige contract af kan zonder boete. ( mijn contract loopt nog 1 jaar tot Jan 2020)

Kemper Hja 06-01-2019

Toen ik naar jullie overging (2jaar terug) wist ik niet dat jullie 010 gingen sponseren.Anders was het nooit debeurd!

Echt groen 01-01-2019

Einde Qurrent dus. Ik kan er niet echt rouwig om zijn, wou eigenlijk al weg toen jullie miljoenen over de balk gingen gooien aan voetbal. Ging toen niet vanwege meerjarig contract.

Saskia 01-01-2019

Wedden dat Greenchoice binnen enkele maanden stopt met de merknaam Qurrent? De sponsoring van Feyenoord stopt, de verkoop van windtegoeden is al gestaakt en over een jaar is iedereen Qurrent vergeten. Einde van een megalomaan project dat in de markt werd gezet als aanjager van de energietransitie met een democratische ledencooperatie, maar uiteindelijk niets meer bleek te zijn dan een geldkoe van de stichting Doen en dekmantel om de favoriete voetbalclub van haar directie te sponsoren, ondanks grote bezwaren van de cooperatieleden. Het is een schande en maar goed dat deze club ophoudt te bestaan.

Bastiaan 30-12-2018

Het sponsorship van Feyenoord werd door Qurrent met veel bombarie aangekondigd, nu wordt het beeindigen daarvan verstopt in een ander nieuwsbericht. Wel zie ik een overeenkomst: er wordt opnieuw niet de waarheid gesproken over de reden achter deze beslissing. De marketingbudgetten zouden zogenaamd te klein zijn? Ik moet er bijna om lachen dat jullie denken dat de Qurrent klanten zo achterlijk zijn om dat te slikken. Maar goed, het is in elk geval een verstandig besluit van GreenChoice en ik hoop maar dat ze snel verder gaan met het saneren van Qurrent en de Qurrent-medewerkers die de Feyenoord-deal en dit soort domme stukjes bedacht hebben ook spoedig aan de kant zetten.

Bakker 25-12-2018

Qurrent met een groene boom als de T is een betere naam/logo dan Greenchoice. Het had juist andersom moeten zijn ipv als Greenchoice verder gaan. Lijkt wel andersom gezien de annulering van de sponsor en hoe zij te werk gaan m.b.t. marketing.