Krachtenbundeling Greenchoice & Qurrent goedgekeurd door ACM

30-08-2018

Onlangs maakten we bekend dat Greenchoice de Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft voorgelegd het groene energiebedrijf Qurrent te willen overnemen. De ACM heeft de voorgenomen overname inmiddels onderzocht en we hebben goed nieuws gekregen: Greenchoice mag Qurrent overnemen! 

De ACM laat weten dat er geen reden is om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt, of een deel daarvan, op significante wijze zou kunnen belemmeren.

Het streven blijft dat Greenchoice per 1 oktober alle aandelen overneemt van Stichting DOEN, het fonds van de Goede Doelen Loterijen dat als initiatiefnemer achter Qurrent staat. 


Bedankt

Je reactie is geplaatst.

Krachtenbundeling Greenchoice & Qurrent goedgekeurd door ACM - 30-08-2018

Reacties

Fred 12-09-2018

Misschien toch nog eens uitleggen wat die krachtenbundeling inhoud. Blijft Qurrent Qurrent of toch een verkeerde groene keus ? Ik heb een windtegoed, maar nu blijkt Qurrent een windvlaag te zijn ? Ook daar gelden dus blijkbaar de wetten van de klimaatverandering. Gewoon lekkere Bussiness in ons kwetsbare reservaat.

Wouter 09-09-2018

Net overgestapt van Greenchoice naar Qurrent omdat deze veel beter scoorde (een 10 ipv 8,5), ga ik weer terug in de score .. Over een jaar maar weer kijken wie de hoogste groene score heeft, misschien scoort Greenchoice(/Qurrent) dan ook een 10.

Martijn 03-09-2018

Teleurstellend. Ik het zo goed mogelijk doen met mijn energie. Een van de redenen om indertijd voor Qurrent te kiezen was dat ze een 10 scoren op duurzaamheid bij Consumentenbond en Greenpeace. Greenchoice scoort "slechts" een 8,5. Er wordt bij Greenchoice mede gebruikt gemaakt van biomassa, en dat is NIET groen! Ik weet daarom niet of ik wel Greenchoice-klant wil zijn; daar ga ik me eens op beraden.

Alex 02-09-2018

Ik zie geen goede nieuws in dit... Greenchoice is een commerciele bedrijf gedeeltelijk in handen van Eneco die niet per se naar groen streeft. Qurrent is/was een concept zonder (grote) marge winststelling. Indirect krijgt Eneco inzicht in de zaken van Qurrent. Dat hou ik echt niet van. Ook blijf ik vragen waarom Doen wilde verkopen? Is Qurrent gezond genoeg? Of was het aantrekkelijk om te cashen op de verkoop?

David 01-09-2018

Jullie hebben het over goed nieuws, maar volgens mij is het alleen goed nieuws voor de stichting DOEN die lekker heeft gecasht met de verkoop van Qurrent. Over een paar jaar bestaat de naam Qurrent niet meer en is er alleen nog ruimte voor groene projecten als Greenchoice (Eneco) daar goed aan kan verdienen. Hoe dom kun je zijn om je eigen opheffing als goed nieuws te kwalificeren.

Ton Huijskes 01-09-2018

Het huidige online overzicht met behulp van de Qurrent box en app, blijft dit na de overname bestaan en ondersteund worden? Dit overzichtelijke en gebruiksvriendelijke inzicht was voor ons een belangrijke afweging voor de contractverlenging met 3 jaar.