Krachtenbundeling Greenchoice & Qurrent goedgekeurd door ACM

30-08-2018

Onlangs maakten we bekend dat Greenchoice de Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft voorgelegd het groene energiebedrijf Qurrent te willen overnemen. De ACM heeft de voorgenomen overname inmiddels onderzocht en we hebben goed nieuws gekregen: Greenchoice mag Qurrent overnemen! 

De ACM laat weten dat er geen reden is om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt, of een deel daarvan, op significante wijze zou kunnen belemmeren.

Het streven blijft dat Greenchoice per 1 oktober alle aandelen overneemt van Stichting DOEN, het fonds van de Goede Doelen Loterijen dat als initiatiefnemer achter Qurrent staat. 

Samen gaan we groen groot maken!

Bedankt

Je reactie is geplaatst.

Krachtenbundeling Greenchoice & Qurrent goedgekeurd door ACM - 30-08-2018

Reacties

Bart de Jong 20-11-2018

ik mis toch wel veel reacties in it klanten forum.. er waren er veel meer! Transparantie is de klanten ook aanbieden om zonder probleem te vertrekken als ze dat willen, en een nette afrekening maken van wat teveel betaald is. Als Greenchoise idd van Eneco is, dan is Eneco NU dus eigenaar geworden right? Daar heb ik NIET voor gekozen.

Bart de Jong 20-11-2018

het is totaal stil gebleven rond de overname. WIe er is meer autoriteit dan de in het leven geroepen schijn Autoriteit "Consument en Markt (ACM) " De klant is samen met alle medewerkers aanspreekpunt. Op alle fronten heeft Qurrent hier een steek laten vallen. Het is tijd om dit op te pakken want erg gerust ben ik niet met de gang van zaken.

D van de Westeringh 25-10-2018

Na de vakantie in het buitenland van 6 weken werkt mijn app niet meer?kunt u hem opstarten.gr.dick

Diantha 17-10-2018

Heel bewust enkele jaren geleden van Greenchoice naar Qurrent overgestapt. Snap de overname niet, die is niet in het belang van Qurrent lijkt me. Liggen meerjarencontracten nu weer open?

Maddy Ansems 11-10-2018

Ik ben ook helemaal niet blij met deze overname. Ik dacht dat Qurrent een coöperatie was. Daar merk ik dan verduveld weinig van. Het was wel een van de redenen dat ik lid wilde worden. Nu blijkt dus dat Qurrent eigenlijk van Stichting Doen is, die gewoon zijn aandelen kan verkopen. Met als gevolg dat we gewoon weer ondergebracht worden bij Eneco, een van de reuzen. En dan mogen we zeker op een vergadering vertellen dat we het er niet mee eens zijn, waar dan vervolgens niets mee gebeurt, omdat het kapitaal toch weer zwaarder weegt!

Ekloosterhuis 10-10-2018

Verbaasd dit te lezen....had dit moeten weten toch??

Otto de Haart 09-10-2018

Houdt me svp lop de hoogte!

rijkjan 04-10-2018

qurrent ging het toch allemaal zo anders doen? nou.. dat is te merken.. bouw even een klantenbestandje op.. zorg dat je erg bekend word door je bedrijf door feyenoord te laten verzieken.. en als je dan geld waard bent dan verkoop je je bedrijf (verkapt) aan eneco.. en zo worden alle mensen (klanten) die goed willen doen toch weer besodemieterd.. jammer dat geld dat doet met mensen...

Loes 02-10-2018

Wil graag op de hoogte gehouden worden.

Ad Smits 01-10-2018

Sinds kort lid bij Qurrent. Begrijp de overname door Greenchoice niet. Waarom zijn die plannen niet eerder aan de leden kenbaar gemaakt. Wil wel op de hoogte worden gehouden.

Dick Vwerhoef 01-10-2018

wil graag op de hoogte gehouden worden mbt informatiebijeenkomst

Jan Poelstra 01-10-2018

wil graag op de hoogte gehouden worden mbt informatiebijeenkomst

Peter van Delft 30-09-2018

Ik blijf graag op de hoogre

David 30-09-2018

Het bevalt mij niets dat Qurrent zich ondanks alle berichten in stilzwijgen blijft hullen; onvoorstelbaar. Volgens mij klopt hier iets helemaal niet; maar dan ook helemaal niet. Ooit bewust voor Qurrent gekozen; gelukkig geen meerjarig contract. De enige reden die ik voor dit stilzwijgen kan bedenken, is dat dit een duistere zaak is.

elien van de Wouw 29-09-2018

Ik ben ook echt niet blij met deze overname. Hoe zit het met mijn huidige contract bij Qurrent? Er is naar mijn mening te veel onzekerheid, terwijl het per 1 oktober over gaat. Ook ik ga kijken naar een goed alternatief. want, Greenchoice voor mij nooit meer!!

Nienke 29-09-2018

Ik wil graag op de hoogte worden gehouden. Twee jaar geleden overgestapt, nu dus weer terug. Jammer dat het aantal groene energie aanbieders afneemt.

J.Haaksman 28-09-2018

Ik wil op de hoogte worden gehouden van deze overname door Greenchoice

rene 28-09-2018

Ik wil op de hoogte gehouden worden inzake deze overgang en wat dit betekent voor mijn contract.

ron westermaat 28-09-2018

ben niet blij met fusie. heb begin dit jaar via inschrijving Ver. Eigen Huis gekozen voor Qurrent, niet voor GreenChoice. Heb in email aan Qurrent gesteld, dat men toen al lang wist van de voorgenomen fusie. Voel mij hiervoor gebruikt. Helaas geen enkele reactie van Qurrent. Zeer teleurstellend. Blijf geen klant.

cm luijten 28-09-2018

Wil graag op de hoogte blijven van overname , en wat het inhoud voor mijn contract , want dat klopt zowiezo al niet met bepaalde dingen.

Daniel 28-09-2018

Graag info over de informatiebijeenkomst

Martin 27-09-2018

Ben al meerdere jaren klant bij Qurrent; ik was hier niet van op de hoogte; niet zo netjes van Qurrent; ik heb dan ook besloten zsm naar een andere leverancier te gaan; dit traject heeft Qurrent PR technisch zeer onhandig aangepakt.

Arno Maatman/AnnaPiederiet 27-09-2018

Wij willen graag op de hoogte gehouden worden,maar zijn niet blij met deze overname.Zoals meerdere bovenstaande reacties specifiek voor jullie gekozen en nu hoor ik ineens van deze overname.Ben heel benieuwd hoe dit voor ons gaat worden en inderdaad ook of er nog zo hoog op groene energie wordt gescoord.

Ria Geitenbeek 27-09-2018

Wil op te hoogte gehouden worden over mijn contract.

A. Liebe 27-09-2018

Wat gebeurt er met de afgesloten contracten bij Qurrent. . Wil graag geinformeerd blijven

Elisabeth de Vries 27-09-2018

Ik wil graag op de hoogte blijven en wil weten of er iets verandert .Blijf de naam Qurrent bestaan?

R.P.Zwierstra 27-09-2018

Houd me op de hoogte van hetgeen deze overname voor mij als klant betekent.

Theo Peenstra 27-09-2018

Ik blijf graag geinformeerd!

Qurrent 27-09-2018

We houden jullie allemaal op de hoogte over de ontwikkelingen rondom Greenchoice. Als je ook op de hoogte gehouden wil worden over de informatiebijeenkomst voor leden, dan kun je dat aangeven op onze Community. https://community.qurrent.nl/cooeperatie-23/extra-informatiebijeenkomst-overname-greenchoice-bericht-namens-de-ledenraad-4061

Elberja 27-09-2018

Ik zou graag op de hoogte blijven van de overname van Qurrent door Greenchoice.

J.J. 27-09-2018

Ik zou graag op de hoogte willen blijven (het gaat over het overstappen naar Greenchoice).

Rogier 26-09-2018

Graag meer info over overname. Wat betekent het voor mijn contract, blijven de voorwaarden ongewijzigd?

Helen 26-09-2018

Ik was bij Greenchoice ook altijd tevreden, dus vind het prima om daar weer bij terug te komen. Ik blijf wel graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Daniël van strij de Regt 26-09-2018

Het voeld of ik een klap van de wind molen(wieken) heb gehad. Stichting doen heeft de lotkopers beetje uit de wind gehouden. En nu Eneco voor beeldvorming een wat groener imago kan gebruiken vergroten ze hun Greenchoice . Maar wat leverd dat mij nou op aan wind energie ? Ik mag achter af naar de informatie avond over iets wat allang besloten is toch? Straks moet Feyenoord nog met Greenchoice of zelfs Eneco shirts rond lopen . Ik geloof dat er niemand die voor zo veel mogenlijk wind energie gebruik hier op vooruit gaat, of kan u mij goed nieuws melden? Ik windsurf graag , waar pas op de Maasvlakte bij de slufterde oude windmolens verwijderd zijn en verkocht aan Spanje wat ik hoorde, vervangen door nieuwe nog hogere en vast beter rendement( dacht van Eneco waar de dus ook toe gaan horen) . Dat lijkt me stuk efficienter dan overnamens !

A 26-09-2018

houdt mij op de hoogte over de overname door greenchoice

Daniel 26-09-2018

Zeer stomme zet van Qurrent. Greenchoice krijgt maar een 8,5 terwijl Qurrent een 10 heeft. Absoluut niet blij met deze overname.

Eline 26-09-2018

Ik wil graag op.de hoogte gehouden worden over de overname van Greenchoice...

Vera Lemm 26-09-2018

Graag meer info over overname. Wat betekent het voor meerjarencontract? Blijven voorwaarden hetzelfde? Wat is de reden?

Jonathan Heesen 26-09-2018

krachtenbundeling? Sinds wanneer is schaalvergroting een succes geworden voor degene om wie het gaat: de klant? Ik ben benieuwd wat de bonus is voor degene die dit karweitje heeft gefixed...... Dit is wat wikipedia zegt over het bedrijf: https://nl.wikipedia.org/wiki/Greenchoice

Betsie 26-09-2018

Ben hier natuurlijk niet blij mee. Heb bewust voor jullie gekozen. Als mijn contract afgelopen is ga ik maar weer naar de NUON dan. Waarschijnlijk ben ik toch mijn korting kwijt bij overname dat duurt meestal maar even. Jammer hoor

Jitske Gaastra 26-09-2018

Zat vroeger bij Green Choice , las nergens wat de voordelen zijn van deze overname. Blijven we nog wel ideëel ? Ik wil graag informatie over de overname, wanneer is deze bijeenkomst?

Joost 26-09-2018

Echt niet blij! Jullie hebben heel wat uit te leggen, en ik wil graag optimistisch blijven maar zie te veel dingen die weg leiden van de idealen.

leen 26-09-2018

de lol van een ideële organisatie is er voor mij zo wel af. nergens lees ik serieuze informatie over de achterliggende gedachte en ook ik denk dat snel geld verdienen de hoofdreden is. jammer

Elly Have van der Duin 26-09-2018

Erg geschrokken dat Qurrent een commerciëel bedrijf wordt, ik was verheugd over het feit dat ik ook mee kon helpen voor duurzaamheid,Echt teleurstellend nieuws, Ik vraag me af of wij lid zullen blijven bij Qurrent (Green Choise) Ons contract duurt nog 2 jaar.

Klaas Budding 26-09-2018

Gaat Greenchoice meebetalen aan dat weggegooide geld van shirtreclame?? Ach wij zijn "maar" lid en geen aandeelhouders. Mond houden en betalen. Community toch !!

Geert Muijen 26-09-2018

Alsof we nog niet genoeg overnames hebben gehad. In het verleden slechte ervaringen gehad met Greenchoice. Gaan we straks ook merken dat Eneco zelf is overgenomen door een buitenlands bedrijf. Sorry dit kan ik niet volgen.

P de Bakker 26-09-2018

Bah, weer terug bij de Biomassa Terreurig!

Arie 26-09-2018

Ik weet niet of het "goed nieuws" is dat Qurrent wordt overgenomen. De vraag is of deze overname straks een 10 kan scoren op duurzaam. Daarnaast is het de vraag wie hier beter van wordt. Waarom zijn jullie (Qurrent) zo blij? Dat maakt me wat nerveus.

Martijn 2 23-09-2018

Een stichting met aandelen, ik ben toch wat naïef blijkbaar. De grote winst zit in het niet jaarlijks kunnen hoppen tussen twee groenen energie providers, alhoewel de concurrenten ook gecompenseerd gas leveren. Groene elektra is zelf te regelen. Ik hoop dat ze dezelfde formule aanhouden omdat de CO2 certificaat handel zeer fraude gevoelig is en biomassa verbranden allerlei negatieve effecten heeft ontbossing door de vraag veel hout dat groeit over 10+ jaar, als wat weg gehaald wordt niet ook beschikbaar komt dus te oogsten is na volgroei is het een vorm van ontbossing. En dan nog de palmolie die regenwoud vervangt...

Fred 12-09-2018

Misschien toch nog eens uitleggen wat die krachtenbundeling inhoud. Blijft Qurrent Qurrent of toch een verkeerde groene keus ? Ik heb een windtegoed, maar nu blijkt Qurrent een windvlaag te zijn ? Ook daar gelden dus blijkbaar de wetten van de klimaatverandering. Gewoon lekkere Bussiness in ons kwetsbare reservaat.

Wouter 09-09-2018

Net overgestapt van Greenchoice naar Qurrent omdat deze veel beter scoorde (een 10 ipv 8,5), ga ik weer terug in de score .. Over een jaar maar weer kijken wie de hoogste groene score heeft, misschien scoort Greenchoice(/Qurrent) dan ook een 10.

Martijn 03-09-2018

Teleurstellend. Ik het zo goed mogelijk doen met mijn energie. Een van de redenen om indertijd voor Qurrent te kiezen was dat ze een 10 scoren op duurzaamheid bij Consumentenbond en Greenpeace. Greenchoice scoort "slechts" een 8,5. Er wordt bij Greenchoice mede gebruikt gemaakt van biomassa, en dat is NIET groen! Ik weet daarom niet of ik wel Greenchoice-klant wil zijn; daar ga ik me eens op beraden.

Alex 02-09-2018

Ik zie geen goede nieuws in dit... Greenchoice is een commerciele bedrijf gedeeltelijk in handen van Eneco die niet per se naar groen streeft. Qurrent is/was een concept zonder (grote) marge winststelling. Indirect krijgt Eneco inzicht in de zaken van Qurrent. Dat hou ik echt niet van. Ook blijf ik vragen waarom Doen wilde verkopen? Is Qurrent gezond genoeg? Of was het aantrekkelijk om te cashen op de verkoop?

David 01-09-2018

Jullie hebben het over goed nieuws, maar volgens mij is het alleen goed nieuws voor de stichting DOEN die lekker heeft gecasht met de verkoop van Qurrent. Over een paar jaar bestaat de naam Qurrent niet meer en is er alleen nog ruimte voor groene projecten als Greenchoice (Eneco) daar goed aan kan verdienen. Hoe dom kun je zijn om je eigen opheffing als goed nieuws te kwalificeren.

Ton Huijskes 01-09-2018

Het huidige online overzicht met behulp van de Qurrent box en app, blijft dit na de overname bestaan en ondersteund worden? Dit overzichtelijke en gebruiksvriendelijke inzicht was voor ons een belangrijke afweging voor de contractverlenging met 3 jaar.