FAQ's: Samen groen groot met Greenchoice

15-08-2018

Vandaag is bekend gemaakt dat onze aandeelhouder stichting DOEN onze vernieuwende initiatieven meer impact wil geven door 100% van haar aandelen te verkopen aan Greenchoice. Samen krijg je immers meer voor elkaar. Onder voorwaarde dat de Nederlandse mededingingsautoriteit ACM toestemming geeft, bundelen we vanaf 1 oktober 2018 de krachten. Wij zijn daar blij mee. Deze krachtenbundeling betekent goed nieuws voor de vergroening van Nederland. De missies van beide energiebedrijven sluiten hierin naadloos op elkaar aan. Jij wilt natuurlijk weten wat dit voor jou als klant betekent.  

Wat betekent dit nu voor mij als Qurrent-klant?  
Voor jou als klant van Qurrent verandert er niets. Er worden geen contracten overgezet, alle voorwaarden blijven gelijk, wij blijven jou 100% duurzame energie leveren tegen de afgesproken tarieven.  

Kan ik mijn contract met Qurrent nu ook opzeggen?
  
Voor jou als klant van Qurrent verandert er niets. Alle voorwaarden blijven gelijk, wij blijven jou 100% duurzame energie leveren tegen de afgesproken tarieven. Je kunt altijd je contract opzeggen onder de standaard voorwaarden. Dat zouden we natuurlijk wel heel jammer vinden.  

Blijf ik energie uit Nederlandse wind en zon houden? 
Ja, Qurrent levert uitsluitend stroom uit Nederlandse wind en zon.  

Wat gebeurt er met mijn lidmaatschap van de Qurrent coöperatie? 
De coöperatie blijft bestaan, je blijft gewoon lid van de Qurrent coöperatie. 

Wat is de reden dat stichting DOEN Qurrent wil overdragen aan Greenchoice? 
De overname draagt direct bij aan onze missie om de energietransitie te versnellen. De schaalvergroting en efficiëntie die we hiermee bereiken, zorgt voor extra slagkracht en bereik. Door de krachten met Greenchoice te bundelen kunnen we nóg meer Nederlanders groene stroom leveren en helpen energie te besparen. Samen maken we Groen Groot. 
 
Waarom Greenchoice?  
Greenchoice was in 2001 de eerste energieleverancier die zich uitsluitend richtte op groene energie. En Greenchoice is nog steeds een voorloper. Alle stroom die Greenchoice aan consumenten levert komt uit Nederland. Onze missies sluiten naadloos op elkaar aan. Onze vernieuwende energie opwek- en besparingsinitiatieven komen zo sneller binnen bereik van meer Nederlanders. 

Waarom zijn de leden niet vooraf geïnformeerd? 
Qurrent bestaat uit het leveringsbedrijf en de coöperatie en deze staan los van elkaar. Valt een initiatief onder het leveringsbedrijf? Dan gaan beslissingen niet in samenspraak met leden. Initiëren wij iets vanuit de coöperatie? Dan gaat het altijd in samenspraak en vragen wij jullie om mee te denken. Kijk bijvoorbeeld naar windpark Hellegatsplein, duurzame projecten en de algemene ledenvergadering. 


 

Bedankt

Je reactie is geplaatst.

FAQ's: Samen groen groot met Greenchoice - 15-08-2018

Reacties

René 07-11-2018

Wanneer gaan jullie nu eens gewoon de waarheid vertellen? Greenchoice is in 2011 door de Ondernemerskamer veroordeeld wegens wanbeleid en is eigendom van Eneco! Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Greenchoice. En wij kunnen zó naar een andere leverancier als we met dit willen? Maar dan zijn we wèl minstens de helft van de waarde van onze windtegoeden kwijt!

Marjan brethouwer 12-10-2018

Over de overname door greenchoice: Jullie scoorden een 10 op duurzaamheid maar gaat het dan toch om geld en cashen? Ik baal erg, mijn keuze was gebaseerd op hoop dat het toch niet altijd om het grote geld hoeft te gaan. Jammer, ik ga kijken Welke maatschappij er op het gebied van duurzaamheid en niet erg idiote topsalarissen goed scoort.

Annemarie 26-09-2018

De verkoper aan de deur overtuigde mij ervan dat ik weg moest bij Greenchoice, omdat zij biomassa gebruiken, en Qurrent alleen zon en wind. Was dat toen niet waar, of klopt het bovenstaande bericht niet? @andere klanten: is er een alternatief? Welk energiebedrijf is het groenst?

Marc Hijma 19-09-2018

Zou fijn zijn als er eens inhoudelijk door Qurrent ingegaan wordt op de hier gestelde vragen en geplaatste opmerkingen. En dan niet alleen de gelikte antwoorden van de pr-manager. Er zijn wezenlijke en terechte zorgen. Come on, laat wat van je horen!

Sander Damen 17-09-2018

Uit de FAQ: "Blijf ik energie uit Nederlandse wind en zon houden? Ja, Qurrent levert uitsluitend stroom uit Nederlandse wind en zon. " Dit is niet waar! Greenchoice levert ook stroom uit biomassa waarbij ook kadavers en mest verbrand worden. Wij zullen daarom het contract opzeggen. Ik verwacht dat deze FAQ aangepast wordt...

Hans 29-08-2018

Ik lees in het Financieele Dagblad dat de huidige eigenaar van Qurrent, stichting Doen, maarliefst 20 miljoen euro winst zou maken op de verkoop van Qurrent. Laat die mooie praatjes voor de buhne over meer impact geven dus maar achterwege, jullie werkelijke motief is duidelijk! Qurrent is niets meer dan een ordinaire melkkoe.

Kristina 25-08-2018

Ik ben momenteel klant van Greenchoice maar wil overstappen want ben niet tevreden en vertrouw ze niet en dacht dat Qurrent wellicht een alternatief zou zijn, maar helaas. Vanwege dit bericht zal ik nu zeker niet voor Qurrent kiezen. Onverstandige keuze van Stichting Doen denk ik.

Nadia 23-08-2018

Qurrent scoort een 10 op de duurzaamheidsladder, Greenchoice maar een 8,5. Precies waarom ik voor Qurrent heb gekozen. Dat wordt dus overstappen vrees ik. Zodra het cijfer onder de 10 komt ben ik weg naar een bedrijf dat wel een 10 heeft gekregen.

Michiel 23-08-2018

Ik ben ooit klant geworden bij Qurrent omdat ik het een sympathiek en niet winst gedreven, maar idealistisch bewogen bedrijf vond. Toen kwam echter die sponsordeal met Feyenoord, werden er maar liefst 3 directeuren benoemd en nu als klap op de vuurpijl wordt er gecasht door de hele toko te verkopen aan de hoogste bieder. Leuk geprobeerd om daar een draai aan te geven dat daarmee een grotere impact kan worden gerealiseerd, maar daar trapt natuurlijk niemand in. Net zoals de ledenraad van de coöperatie nu is ontmaskerd als ordinair marketinginstrument, want de coöperatieleden zijn hier niet eens vooraf over geïnformeerd, laat staan geconsulteerd. Tijd om een nieuwe energieleverancier uit te zoeken...

Arjan 22-08-2018

Met name voor lokale energie-coöperaties die een afnemer zoeken is de bundeling goed, tot nu toe was er steeds een concurrentie tussen de drie (Vandebron, Greenchoice, Qurrent), wat voor de energietransitie niet bevorderlijk is. Ik begrijp dat stichting Doen na 4 jaar haar aandeel Qurrent van de hand doet; Stichting Doen is geen investeerder en Qurrent moet uiteindelijk op eigen benen, nu dus met hulp van Greenchoice, kunnen staan. In dit geval is groter/ bundeling waarschijnlijk wel beter voor de energietransitie.

Ronald 22-08-2018

Jullie leggen niet waarom groter ook beter is voor ons als klant, voor het milieu. Ik heb hier geen goed gevoel bij. Groter bedrijven trekt grotere graaiers aan. Als jullie nu al winst maken, waarom dan nog meer winst? En waar gaat die winst straks naar toe? Jammer, daar dit is geen goede richting...

Hupie 20-08-2018

Leuk bericht en het gaat alleen over stroom. En hoe zit het met het gas? Zelfs als je alleen maar gas gebruikt om te koken, zil je toch milieuvriendelijk zijn. O ja, dat kan aangepast worden, maar daar blijft het niet bij. Niet alleen dat je extra kosten krijgt vanwege het afsluiten van het gas, je moet ook toestemming krijgen van je VvE en je kunt al je pannen ook wel weggooien. Tel het allemaal eens op! Dat dat allemaal een slecht gevoel geeft, moge duidelijk zijn. En heel cynisch: nog wat groter worden, dan wordt alles verkocht en komt het in buitenlandse handen. Hadden we niet ooit een gouden eeuw op eigen kracht?

Willem 19-08-2018

Ik blijf alleen als Qurrent Greenchoice overneemt, niet als het andersom gaat. Geen vertrouwen in Greenchoice!

Peter Anson 17-08-2018

Qurrent en GC lijken wel ziekenhuizen. Meer bezig met: -fusies (groter groen?), -sponsoring (miljoenen per naar feyenoord voor naamsbekendheid, nou dat kan dan ook stoppen) -hoofdkantoren (greenchoice al paar keer. Qurrent van schiedam naar amsterdam en weer terug) Dan met de echte klant. Maar ja, t geld van stichting Doen was op (13,5 miljoen euro) en die wilde niet meer elk jaar bijleggen (100 mdw bij qurrent voor 100.000 klanten kan niet uit) dus verkopen. St Doen heeft toch al een investering in vandebron, dus komt t goed uit.

Peter Anson 17-08-2018

Qurrent en GC lijken wel ziekenhuizen. Meer bezig met: -fusies (groter groen?), -sponsoring (miljoenen per naar feyenoord voor naamsbekendheid, nou dat kan dan ook stoppen) -hoofdkantoren (greenchoice al paar keer. Qurrent van schiedam naar amsterdam en weer terug) Dan met de echte klant. Maar ja, t geld van stichting Doen was op (13,5 miljoen euro) en die wilde niet meer elk jaar bijleggen (100 mdw bij qurrent voor 100.000 klanten kan niet uit) dus verkopen. St Doen heeft toch al een investering in vandebron, dus komt t goed uit.

Sander 17-08-2018

Wij zijn bewust van Greenchoice overgestapt naar Qurrent vanwege het feit dat Qurrent geen biomassa gebruikt en Greenchoice wel. Wat wordt het beleid hierbij? Denk dat we opnieuw overstappen.

Gerard 17-08-2018

Bewust indertijd niet voor Greenchoice gekozen. De redenen zijn Qurrent allom bekend. Het was juist de veel groenere insteek van Qurrent die echt groen is, als speerpunt. Daar waar Greenchoice louter op marketing beter scoort. Tijd om een nieuwe Qurrent v2 op te starten? (Maar dan met aandeelhouders de gebruikers.) Zeer slecht doordacht, het had zo mooi kunnen zijn. Alweer een voorbeeld van bezwijken voor de commercie. Ik geloof er geen barst van dat de fusie met GC Nederland verantwoord echt duurzaam groener zal maken. GC kon het niet, doet het niet en zal het naar mijn mening ook niet gaan doen. De krenten uit de pap halen voor eigen commerciële belangen is het meest waarschijnlijke. Dit lijkt meer op water bij de wijn doen, dan doorzetten met gezond verstand. Q vs GC verhouden zich niet op dezelfde doelstelling. Duimen dat AFM snapt wat er dan gaat gebeuren en niet instemt.

Dieuwke 16-08-2018

De woordvoerder van Greenchoice zegt op de website van RTL nieuws dat klanten van Qurrent gefaseerd bij GC worden ondergebracht. In dat artikel staat ook dat het merk Qurrent blijft bestaan. Ik vind die tegenstrijdigheid weinig geruststellend. En de reacties geven inderdaad input voor een uitgebreidere FAQ. Succes bij het uitwerken daarvan. https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/commercieel-greenchoice-neemt-non-profit-qurrent-over

Winny Vreugdenburg 16-08-2018

De antwoorden in FAQ mogen wel wat uitgebreider zijn gezien de reacties. Overigens is schaalvergroting door fusies vaak niet gunstig voor de "klanten" heb ik ervaren bij woningbouwcorporaties. Veel reorganisaties, bezuinigingen en "lijken in de kast" waar de klanten de dupe van worden en financieel voor mogen opdraaien. Dus bezint eer gij begint.

Peter 16-08-2018

Irritant dit, ik ben juist bij Greenchoice weggegaan vanwege onvrede over de klantenservice en niet genoeg doen aan duurzaamheid. Wordt dus nog een keer overstappen

Paulette Jansen 16-08-2018

Elke verandering is nog geen verbetering. Omdat Qurrent groener is dan Greenchoice zou dit dus niet beter zijn voor de "groenere" klant.

Chris 16-08-2018

Blijft het Qurrent brand behouden of wordt dit helemaal vervangen door Greenchoice?

Leo 16-08-2018

Voel me erin geluisd. Een paar weken geleden contract met Qurrent nog voor drie jaren verlengd. En nu dit. Ik kan dus de komende drie jaren niet zonder gedoe weg. Handelwijze dient in de media aanhangig gemaakt te worden!

Rien Lissenberg 16-08-2018

Waarom ben ik als lid van de coöperatie niet geraadpleegd over de onzinnige sponsoring van Feijenoord en nu weer over deze dubieuze overname? Wanbeleid.

Chris 16-08-2018

Blijft het Qurrent brand behouden of wordt dit helemaal vervangen door Greenchoice?

maud 16-08-2018

...en hoe zit het met de zonnepanelen bij zonnepanelendelen? de opbrengst hangt ook af van bij welke energieleverancier je zit...

Ans 16-08-2018

Groter, waar komt toch het idee vandaan dat groter beter voor ons allemaal is.

Marja 16-08-2018

Wat jammer dat je nu niet kan overstappen zonder boete! Wil graag weg vanwege greenchoice.

Addie 16-08-2018

Treurige ontwikkeling. Ik ben bij Qurrent gekomen door onvrede over Greenchoice. Ondanks dat Greenchoice wel als voorloper wordt bestempeld - door de Consumentenbond - komt het niet in de buurt van de top 3 groenste energieleveranciers. Heb dus mijn twijfels of dit echt wel een goede zaak voor Qurrent is.