FAQ's: Samen groen groot met Greenchoice

15-08-2018

Vandaag is bekend gemaakt dat onze aandeelhouder stichting DOEN onze vernieuwende initiatieven meer impact wil geven door 100% van haar aandelen te verkopen aan Greenchoice. Samen krijg je immers meer voor elkaar. Onder voorwaarde dat de Nederlandse mededingingsautoriteit ACM toestemming geeft, bundelen we vanaf 1 oktober 2018 de krachten. Wij zijn daar blij mee. Deze krachtenbundeling betekent goed nieuws voor de vergroening van Nederland. De missies van beide energiebedrijven sluiten hierin naadloos op elkaar aan. Jij wilt natuurlijk weten wat dit voor jou als klant betekent.  

Wat betekent dit nu voor mij als Qurrent-klant?  
Voor jou als klant van Qurrent verandert er niets. Er worden geen contracten overgezet, alle voorwaarden blijven gelijk, wij blijven jou 100% duurzame energie leveren tegen de afgesproken tarieven.  

Kan ik mijn contract met Qurrent nu ook opzeggen?
  
Voor jou als klant van Qurrent verandert er niets. Alle voorwaarden blijven gelijk, wij blijven jou 100% duurzame energie leveren tegen de afgesproken tarieven. Je kunt altijd je contract opzeggen onder de standaard voorwaarden. Dat zouden we natuurlijk wel heel jammer vinden.  

Blijf ik energie uit Nederlandse wind en zon houden? 
Ja, Qurrent levert uitsluitend stroom uit Nederlandse wind en zon.  

Wat gebeurt er met mijn lidmaatschap van de Qurrent coöperatie? 
De coöperatie blijft bestaan, je blijft gewoon lid van de Qurrent coöperatie. 

Wat is de reden dat stichting DOEN Qurrent wil overdragen aan Greenchoice? 
De overname draagt direct bij aan onze missie om de energietransitie te versnellen. De schaalvergroting en efficiëntie die we hiermee bereiken, zorgt voor extra slagkracht en bereik. Door de krachten met Greenchoice te bundelen kunnen we nóg meer Nederlanders groene stroom leveren en helpen energie te besparen. Samen maken we Groen Groot. 
 
Waarom Greenchoice?  
Greenchoice was in 2001 de eerste energieleverancier die zich uitsluitend richtte op groene energie. En Greenchoice is nog steeds een voorloper. Alle stroom die Greenchoice aan consumenten levert komt uit Nederland. Onze missies sluiten naadloos op elkaar aan. Onze vernieuwende energie opwek- en besparingsinitiatieven komen zo sneller binnen bereik van meer Nederlanders. 

Waarom zijn de leden niet vooraf geïnformeerd? 
Qurrent bestaat uit het leveringsbedrijf en de coöperatie en deze staan los van elkaar. Valt een initiatief onder het leveringsbedrijf? Dan gaan beslissingen niet in samenspraak met leden. Initiëren wij iets vanuit de coöperatie? Dan gaat het altijd in samenspraak en vragen wij jullie om mee te denken. Kijk bijvoorbeeld naar windpark Hellegatsplein, duurzame projecten en de algemene ledenvergadering. 


 

Bedankt

Je reactie is geplaatst.