Ready for Re-Wind?

30-03-2018

Bij Qurrent zijn we overtuigd van het belang van windenergie. Het liefst zien we onze windmolens 365 dagen per jaar draaien, zodat we zoveel mogelijk mensen van 100% groene stroom kunnen voorzien. Soms zou je willen dat het elke dag waait...

We zijn constant bezig om de Nederlandse wind zo efficiënt mogelijk om te zetten naar energie. Dat is niet eenvoudig; is het de ene dag windstil, waait het de andere zo hard dat onze windmolens de grote hoeveelheid wind nauwelijks kunnen verwerken. Zou het niet mooi zijn als we de wind wat eerlijker over de dagen verdelen, zodat onze windmolens altijd maximaal renderen? 

Qurrent Re-Wind
Invloed op het weer hebben we natuurlijk niet. Maar op onze windmolens des te meer. Onze experts zijn al jarenlang op zoek naar een manier om de ‘overtollige’ wind die tijdens een storm ontstaat in ons voordeel te gebruiken. En dat is nu gelukt. We noemen het: Qurrent Re-Wind!

Wind met terugwerkende kracht
Vanaf volgend jaar worden er gefaseerd op al onze windmolens unieke Re-Wind circulatieturbines geplaatst. In deze gepatenteerde circulatieturbines wordt wind, die de windmolen niet direct kan verwerken, opgevangen. Met de nieuwste technieken zorgt Qurrent ervoor dat de wind in de turbine blijft circuleren, zonder dat het haar snelheid verliest. Zodra de wind buiten stilvalt, gebruiken we deze wind om de dynamo van de windmolen draaiende te houden. We gebruiken de wind dus met terugwerkende kracht! 

Op deze manier zijn we in staat om al onze windmolens steeds regelmatiger te laten draaien en héél Nederland te voorzien van 100% groene stroom. Get ready for Re-Wind!

Wil je op de hoogte worden gehouden van Qurrent Re-Wind? Laat het dan weten in een reactie onder dit bericht.

Bedankt

Je reactie is geplaatst.

Ready for Re-Wind? - 30-03-2018

Reacties

Jan 21-05-2018

Re wind bestaat ook bij de mens. Als je veel wind door de mond of neus naar binnen komt , het er van achteren weer uit. Alleen dan heet het iets anders n.l Re(et) wind.

Qurrent 03-04-2018

Ben je in Re-Wind getrapt? Helaas is het zelfs voor Qurrent nog niet mogelijk om deze wind op te slaan. Voorlopig zullen er dus geen gepatenteerde circulatieturbines op onze windmolens te zien zijn en kunnen we de wind nog niet met terugwerkende kracht gebruiken. En over terugwerkende kracht gesproken: net als de wind kunnen we ook onze ecologische voetafdruk niet meer terugdraaien. Daarom blijft Qurrent zich inzetten voor een duurzamere, groene toekomst. Jij toch ook?

Harry Ploeg 01-04-2018

Mijn oma deed vroeger als het stormde alle wind in wekflessen, om ze daarna bij windstil weer open te maken om zo toch de was te kunnen drogen!

Dennis 01-04-2018

Jullie kunnen je beter bezighouden met het op orde krijgen van de weergave van de huidige windtegoeden in plaats van dit soort flauwe grappen te plaatsen.

M.C.B. Schagen 31-03-2018

Goede 1 april grap!! Goede timing.

Klaas Boerstra 31-03-2018

Morgen is het weer 1 april. Krijg ik dan een mailtje dat ik er in getrapt ben?

Hans 31-03-2018

Ik ben heel benieuwd hoe de techniek van re-wind dan precies werkt en ik wil graag op de hoogte worden gehouden over deze nieuwe ontwikkeling.

FE Vos 31-03-2018

Zeer geïnteresseerd