EasySwitch.nl zet streep door sjoemelstroom!

01-03-2018

Energieverlijkingssite EasySwitch.nl lanceert het label ‘duurzame keuze’ en maakt vanaf nu alleen nog onderscheid tussen duurzame en niet duurzame energie. Zij nemen hiermee afstand van sjoemelstroom: grijze stroom die door middel van certificaten wel groen genoemd mag worden maar geen bijdrage levert aan de verduurzaming van Nederland.

De website wil hierdoor de energiemarkt transparanter maken en consumenten meer duidelijkheid geven hoe zij kunnen bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Sjoemelstroom draagt niet bij aan de energietransitie
De vergelijkingssite merkt al jaren een toenemende vraag naar groene energie onder klanten, maar niet alle groene energiecontracten die nu op de markt worden aangeboden dragen bij aan de verduurzaming van Nederland. Een contract met grijze stroom uit een Nederlandse kolencentrale mag namelijk groen genoemd worden als de energieleverancier hier een Garantie van Oorsprong voor koopt. Deze goedkope certificaten remmen de stimulans om te investeren in duurzame Nederlandse energie. Wettelijk gezien mogen de contracten groen genoemd worden, dus het is aan de consument om erachter te komen wat voor energie zij daadwerkelijk in huis halen.

Bron: DuurzaamOndernemen

Bedankt

Je reactie is geplaatst.

EasySwitch.nl zet streep door sjoemelstroom! - 01-03-2018

Reacties