Nieuwe directie bij groenste energiebedrijf Qurrent

16-11-2017

Per 1 december 2017 start een nieuwe directie bij Qurrent, het groenste energiebedrijf van Nederland. Het nieuwe team bestaat uit Serge van Lier, Chris Woerts en Isabelle Spindler-Jacobs, in de rol van gedelegeerd lid van de Raad van Toezicht van aandeelhouder Stichting DOEN.  

Van Lier (47) heeft jarenlange ervaring als financieel directeur bij de vergelijkingssite Independer. Spindler-Jacobs (51) heeft een sterke marketing- en sales-achtergrond, opgedaan bij onder andere Heineken. Woerts (58) is een ervaren commerciële marketeer op het snijvlak van sales, marketing, media en partnerships.

Qurrent maakt al sinds 2013 een groeispurt door. In ruim vier jaar tijd is het klantenbestand gegroeid naar 140.000 klanten die tegen inkoopprijs Nederlandse groene elektriciteit geleverd krijgen. Nu de onderneming de opstartfase voorbij is, bouwt de nieuwe leiding voort op het fundament dat de afgelopen jaren is gelegd door Richard Klatten en Denis Slieker die Qurrent per 1 december verlaten. 

Onder leiding van het nieuwe team zal Qurrent in de komende periode nog meer mensen enthousiasmeren om groene energie af te nemen, energie te besparen en zelf op te wekken. 

Lees ook: directiewissel bij energiebedrijf Qurrent


Bedankt

Je reactie is geplaatst.

Nieuwe directie bij groenste energiebedrijf Qurrent - 16-11-2017

Reacties

Lia van Hoof 17-06-2018

Ik was van plan over te stappen naar Qurrent maar weet niet of ik hiermee doorga na bovenstaande berichten te hebben gelezen. Jammer, want het begon zo goed.

Lia van Hoof 17-06-2018

Ik was van plan over te stappen naar Qurrent maar weet niet of ik hiermee doorga na bovenstaande berichten te hebben gelezen. Jammer, want het begon zo goed.

Gre 05-01-2018

Ik zou wel eens willen weten wat de Heer Boudewijn Poelman voor een rol in dit alles speelt. De direkteur van De Postcodeloterij, dus ook st. Doen, is al jaren betrokken bij Feijenoord en haalt nu een oud financieel direkteur van die club in de directie van Qurrent. Een sponsorcontract en de financiële man uit Rotterdam die wordt binnengehaald door een oud commissaris is toch wel heel erg vreemd. Het enige groene wat ik tegenkom is de mooie grasmat van de Kuip, verder is het veel vriendjespolitiek volgens mij.

Laurens 04-01-2018

Directie wissel (lees: vervanging ) duo tegen trio. Argumentatie? (doen 3 nu het werk van 2? efficiënter?) Trio met overwegend commerciële achtergrond. Sponsoring commerciële voetbalclub (mededeling kwam voorbij als onaangename verrassing en niet passend bij een stiching). Geen heldere antwoorden op (o.a. bovenstaande) vragen van klanten. Dit lijkt op klanten miskenning en is klant onvriendelijk. Ik ga op zoek een andere groene, maar transparantere energie leverancier. Jammer... jullie begonnen zo idealistisch vanuit de stichting.

T.Bakker 21-12-2017

Graag openheid over de volgende zaken: 1. Waarom vertrekt de oude directie? 2. Hebben zij een gouden handdruk meegekregen 3. Wat is de relatie met directielid Woerts en Fijenoord 4. Wat is het beleid mbt huidige en toekomstige sponsoring. (Sponsering van een voetbalclub heeft niets met duurzaamheid te maken) 5. Waarom drie directeuren en gaan zij allen evenveel verdienen en hoeveel is dat. Ik (en ook andere leden) hoor graag uw reactie.

Joris 06-12-2017

Slechts 90 medewerkers en dan 3 directeuren? Dat klinkt als foute boel, hoeveel gaan die directeuren verdienen?

Niels 05-12-2017

Volgens mij kun je bij Qurrent nog steeds terecht voor dezelfde lage prijs voor groene energie. Wanneer dit je doel is zit je goed. Wanneer Qurrent niet bij je idealen past een andere aanbieder zoeken of zelf voorzien in je energie?

Hans D. 05-12-2017

Onderstaande reacties spreken van afwachten, ik zal dat niet doen. Heb al vaker een directiewissel meegemaakt en meestal gaat dat niet goed. Iets van: vader richt een onderneming op en de zoon als opvolger richt het ten gronde. Onervaren lieden vallen in een gespreid bedje en laten de zaak door wanbeleid naar de kl@#en gaan. Om nog maar niet te spreken over het bonussen beleid wat in deze kringen gehanteerd wordt. Nee, ik ben er wel klaar mee en ga maar weer eens zoeken naar een eerlijke groene aanbieder.

M.Mulder 02-12-2017

Na het niet accepteren van mijn meterstanden bij het doorgeven, mijn emailpogingen en 3x bellen (onbereikbaar of storing, lange wachttijden- 15 minuten en nog geen reactie) lees ik reacties van klanten. Het telefonisch aanbod van NUON deze week begrijp ik nu beter. Ik sluit mij aan bij de meningen van de voorgaande klanten. Met de nieuwe 3koppige directie, het accent op marketing, de sponsoring keuze verdwijnt mijn vertrouwen in een op duurzaamheid gerichte organisatie die Qurrent zegt te zijn. Ik zal de stichting van ons "zonnedak" adviseren een andere exploitant te zoeken.

Tanja van Qurrent 29-11-2017

Beste leden, Bedankt voor jullie betrokkenheid. In het topic: Nieuwe fase voor Qurrent kan je meer lezen over de nieuwe directe en hoe zij doorgaan met de huidige missie: heel Nederland energieneutraal. https://community.qurrent.nl/cooeperatie-23/nieuwe-fase-voor-qurrent-2336 Groeten van Tanja

L.Verhoeven 29-11-2017

Belangen zie je overal, ook in de voedingsindustrie, waarbij geld belangrijker is geworden dan kwaliteit. Sponsor van Feyenoord is m.i. niet nodig, kost geld ten koste van investering in windmolens. Hoort zegt het voort als je groen werkt, daar win je de mensen mee. Blijf transparant en eerlijk. Het weggaan van 3 directieleden zal ook waarschijnlijk met een gouden handdruk zijn gebeurd. Zoals bovenstaand beschreven, zijn er grote twijfels gerezen om te blijven.

Henk Kerssies 24-11-2017

Dit aantreden van Chris Woerts (ex Feyenoord directie) plaatst de Feyenoord deal toch wel in een ander daglicht. Benieuwd wat de rol van Chris Woerts in deze deal is geweest. Binnenkort een deal met Heineken?

c.jansen 22-11-2017

jammer ze waren zo goed op weg nu moeten we maar afwachten wat er gaat gebeuren.er is een extra aan toegevoegd doen ze het met 3 voor het zelfde geld, denk het niet.

K.Peters 20-11-2017

De feijenoord deal vond ik al merkwaardig ( zelfs voor een Rotterdammer !) Deze directie wissel baart me echt zorgen, is het straks nog wel die groene Qurrent waar alles mee begonnen is ? Stroom tegen inkoop prijs blijft dat gehandhaafd of gaan we een directie krijgen die voor de bonus gaat? We gaan het zien...

Margo Mulder 20-11-2017

Never change a winning team is een bekend spreekwoord. Ik vind het ook opmerkelijk deze directie wissel. Wat zijn de argumenten hier achter. Ook ik ben gegaan voor het echte groene energiebedrijf! Keep it simple. Wordt niet te commercieel. Ga voor echt groen! Blijf daar een voorbeeld van. Ik ben niet overtuigd van de noodzaak of de verbetering van deze directiewissel en uitbreiding.

wim schmidt 20-11-2017

Dit is wel erg duyister allemaal: waarom gaan deze heren weg en waarom drie nieuwe, alle drie vanuit sales? drie directeuren op 90 medewerkers? het lijkt erop dat we weer op zoek moeten naar een nieuwe energieleverancier.

Steendam 18-11-2017

Deze verandering voelt niet goed....Zoals eerder meegemaakt: een goed bedrijf krijgt een duur management , die bovendien allerlei onnodige veranderingenen doorvoert, ten koste van de werknemers en vervolgens gaat het bedrijf naar de sodemieter.

Lydeke Fransen 18-11-2017

Klanten van Qurrent hebben over het algemeen bewust gekozen voor Qurrent, zoals al blijkt uit de eerdere reacties. Ook ik zou het prettig vinden wanneer de nieuwe directie een visie geeft op energie en duurzaamheid. Het bericht directiewissel klinkt alsof er vanuit het bedrijf nieuwe directieleden zijn aangenomen, en de huidige directeuren tijdelijk een andere functie krijgen; dat versta ik in ieder geval onder een wissel. Deze volledig nieuwe directie kan je m.i. niet aankondigen met een wissel. Lydeke

K Slagter 17-11-2017

Bovenstaande reacties zullen hopelijk de nieuwe Directie richting geven hoe de klanten van Qurrent inmiddels denken! mijn tip: neem deze erg serieus!!

Rien 17-11-2017

Ik sluit me van harte aan bij een deel van de voorafgaande reacties. Blijf aub zo groen mogelijk en laat je niet in met reclames bij voetbalclubs.

Joke Matijsen 17-11-2017

Misschien kunnen de nieuwe directeuren iets vertellen over hun motieven om bij Qurrent te gaan werken. Gaan ze voor groen en duurzaamheid? Laten ze de bonussen acher zich? Dat zou echt mooi zijn. Mocht het niet zo zijn, dan zullen veel mensen uitstappen, ik tenminste wel. JOKE

Joep van Gool 17-11-2017

Jammer, wat een gemiste kans. In de CVs van de nieuwe directie mis ik een bevlogen groene IT-er die de bedrijfsprocessen voor kanten en medewerkers kunnen verbeteren. Groene marketing is leuk, maar denk aan je core business.

Ger 17-11-2017

De kracht van Qurrent was basic, clean en "down to earth". De Feyenoord deal vond ik niet leuk. Hierdoor betaal ik ongewenst en indirect mee aan een voetbalclub. Ik ben ook huiverig voor de nieuwe commerciele leiding. Qurrent lijkt meer te bewegen richting een gewone energie leverancier, met gewone commerciele doelstellingen. Blijf ajb je onderscheiden door gewoon groene energie aan te blijven bieden!

Nala 17-11-2017

Ik hoop niet dat Qurrent erg commercieel wordt en geen deals sluit voor reclamedoeleinden die niets met groene energie te maken hebben, zoals de Feyenoorddeal. Blijf a.u.b. basic, puur en maak/lever groene energie. Als het kan zonder windmolens, die gehakt maken van vogels, maar wel met zonnepanelen of andere alternatieven die de natuur en alles wat daarop leeft niet of weinig schaadt.

Colinda 17-11-2017

Wat voor groene affiniteit heeft de nieuwe lichting dan? We gaan het meemaken! Hartelijke groet, Colinda

D Kuijzer 16-11-2017

Dit bericht herinnert me aan de reclamespot van Klaverblad verzekeringen . Daar is ook een groepje snelle verkopers met een idee: Klaverblad Energy. Moet je geen verstand hebben van energie? Welnee.. Dit lijkt er toch wel erg op. Nog een Feyenoord deal op komst? Dirck