Pilot om elektrische auto’s goedkoper en efficiënter op te laden

02-11-2017

Pilot om elektrische auto’s goedkoper en efficiënter op te laden

Tot € 150,- per jaar besparing mogelijk.

Amsterdam, 2 november 2017 – Energieleverancier Qurrent start vandaag samen met een aantal klanten een proef om elektrische auto’s slimmer en goedkoper te laden. De auto’s uit de proef gaan automatisch laden als de prijzen laag zijn. Het tarief wisselt op basis van vraag en aanbod. Op deze manier kan een voordeel oplopend tot € 150,- worden behaald. Bij een succesvolle pilot wordt ‘slim laden’ beschikbaar gemaakt voor alle klanten van Qurrent.

Via de Slim Laden App kunnen gebruikers zelf aangeven of ze de auto snel willen laden, of wellicht meer tijd hebben en zo goedkoper kunnen laden. De pilot is bedoeld om te zien hoe snel voordeel behaald kan worden en om het ‘laadgedrag’ van gebruikers te analyseren. Uit berekeningen blijkt dat een voordeel van €150,- per gebruiker per jaar behaald kan worden.. Als het systeem in de praktijk werkt, zal het aan alle klanten beschikbaar gesteld worden. 

Duurzaam aantrekkelijker maken

De pilot start vandaag en duurt een jaar. Qurrent werkt voor de proef samen met Alfen voor de laadinfrastructuur en IHomer voor de softwarematige sturing. Deelnemers hebben verschillende elektrische auto’s zoals de Mitsubishi Outlander, Opel Ampera E, Tesla Model S, Volkswagen Passat GTE en Renault Zoë. 
Rob Massuger van Qurrent: “We kijken continu hoe we duurzame energie aantrekkelijker kunnen maken. Elektrisch vervoer gaat in de toekomst een belangrijke rol spelen. Door elektrisch rijden voordeliger en eenvoudiger in gebruik te maken, wordt  het ook bereikbaar voor een grotere groep mensen. Daar is het ons uiteindelijk om te doen. Zo helpen we om Nederland verder te verduurzamen.”

Rob Massuger van Qurrent legt in deze podcast uit hoe het werkt.

 

Bedankt

Je reactie is geplaatst.

Pilot om elektrische auto’s goedkoper en efficiënter op te laden - 02-11-2017

Reacties

H vd gang 21-11-2017

Ik zou graag mee willen doen. Ik heb bijna 100 procent eigen opwekking. Extra intrasant dus gezien de ontwikkeling in de huishoudens met eigen opwekking.in combinatie met slim laden zou dit een passend product zijn. Blind laden op alleen het tarief is mogelijk niet het optimum. Er moet ook gekeken wat zelf opgewekt wordt en verbruikt na mijn Eerste indruk

Danny Cornelissen 10-11-2017

Lijkt me leuk om nu eens particuliere elektrische autobezitters een kans te geven voordeel te hebben van een initiatief op dit gebied. Zij genieten niet van de voordelen die zakelijke elektrische rijders (veelal met tankpas bij hun PHEV...) krijgen van onze overheid. Nu wellicht een mogelijkheid om daar verandering in te brengen?

Malou van Qurrent 07-11-2017

Beste Matthijs & Evert, Wat leuk dat jullie interesse hebben in de pilot! Hier kunnen jullie alle informatie vinden: https://community.qurrent.nl/innovatie-14/heb-jij-een-elektrische-auto-geef-je-op-voor-de-pilot-slim-laden-2147 Met vriendelijke groet, Malou

Matthijs 07-11-2017

Ik zou ook graag meedoen. Tesla model s en een ICU eve mini van alfen en load balancer Maxem van cohere

Evert Raaijen 06-11-2017

ik heb nu nog een Ampera, binnen afzienbare tijd ga ik een Ampera-E rijden. Ik ben business development manager bij Alfen. Ik heb interesse mee te doen met de pilot in het kader van "Practice as you Preach"