Onze leden nemen vier windmolens in gebruik

28-01-2016

Hellegatsplein, 28 januari 2016 – Nederland krijgt 41,7 GWh extra groene stroom door windpark Hellegatsplein. Qurrent, de grootste en groenste energiecoöperatie van Nederland, geeft haar leden hiermee hun eerste eigen windpark. De vier turbines, type Alstom ECO 110, zijn officieel in gebruik genomen onder toezicht van de leden, wethouder Tollenaar van Goeree-Overflakkee en andere belangstellenden. De nieuwe windmolens wekken genoeg groene stroom op om 8.000 woningen van stroom te voorzien. En, ook belangrijk, de molens zorgen dat er 7.000 ton CO2 minder per jaar in de lucht terecht komt.

Het windpark levert niet alleen 41,7 GWh extra groene stroom aan Nederland, het park is ook in handen van de inmiddels ruim 60.000 leden. Het enthousiasme voor windenergie is groot want al 7.000 klanten hebben een Windtegoed (een participatie in de molens). De meeste klanten nemen zeven tegoeden – genoeg voor hun eigen stroomvoorziening.

Nog geen twee jaar geleden kwam Qurrent als nieuwe energieleverancier op de markt. Met als doel de energietransitie te versnellen en vaart te maken met echt groene stroom. Begin 2015 hadden 10.000 klanten zich aangesloten. Weer een jaar later zijn dit er al 60.000. Qurrent stimuleert de klanten zelf op te wekken wat zij verbruiken. Dit kan nu ook via het windpark. Daarnaast kunnen klanten ook meedoen aan zonprojecten en collectieve inkoopacties.

Directeur Qurrent Richard Klatten: “Wij willen maar één ding en dat is dat heel Nederland net zoveel groene energie opwekt als zij verbruikt. En dat zo snel mogelijk. En het gaat de goede kant op. Het aantal klanten groeit nog steeds. Zij nemen groene stroom af en wekken ook zelf op. Daarnaast ondersteunen we ook lokale energiecoöperaties zodat we samen vaart maken met de energietransitie. Door de keuze voor groene energie en de eigen productie hebben onze klanten afgerond 95.000 ton CO2 bespaard. Dat compenseert ruim 650.000 keer naar Parijs vliegen.”

Windpark Hellegatsplein
Klatten: “De opening van het windpark is een nieuwe mijlpaal in de korte geschiedenis van Qurrent. De snelle groei is het bewijs dat onze klanten enthousiast zijn over het geheel nieuwe bedrijfsmodel, de visie en de doelstellingen van Qurrent. Klanten zien dat de traditionele energiebedrijven jarenlang enorme winst hebben gemaakt op de levering van fossiele energie en daarmee de weg naar nieuwe duurzame energie in de weg staan. We zijn er nog lang niet, maar het succes bewijst dat we op de goede weg zijn.”

Windmolen kopen? Een windmolen kopen voor thuis is niet nodig! 

Bedankt

Je reactie is geplaatst.

Onze leden nemen vier windmolens in gebruik - 28-01-2016

Reacties

Arie Markesteijn 20-01-2017

Wat is momenteel de actuele stand mbt de in bovengenoemd artikel genoemde aantal leden, Gw geproduceerd door PV en wind.

Marcel Mollering 29-01-2016

Heel erg goed bezig en vooral nu met de windtegoeden. Helaas kan ik niet meer zonnepanelen erbij leggen en vul dit aan met de mogelijkheid voor windtegoed. Nu voelt het nog beter om zo een weerstation 24/7 in de lucht te houden en juiste data op Weerstation-Parkstad.nl te plaatsen zonder het Milieu te belasten. Super trots op jullie dat iedereen zo op deze manier iets kan beteken voor ons Milieu en het goed voor hebben met moedertje Aarde.