Actuele pilots

Twee pilots met het slimme energiecontract

Twee pilots met het slimme energiecontract

Qurrent lanceerde al in 2016 het slimme energiecontract, waarmee je profiteert van de prijsschommelingen gedurende dag. Door slim je verbruiksmomenten te kiezen, kun je zo financieel voordeel behalen. Om meer uit het slimme energiecontract te halen, ontwikkelden we enkele nieuwe tools. We testen ze in een tweetal pilots waaraan onze leden meedoen.

Pilot Slim laden

Elektrische auto’s zijn grote stroomverbruikers. Gelukkig kun je het moment van laden tot op zekere hoogte zelf uitkiezen. Daarom zijn we een proef gestart waarbij elektrische auto’s thuis gaan laden wanneer de tarieven laag zijn. Dat levert een financieel voordeel op. Dit doen we met verschillende merken auto’s. De pilot is bedoeld om het ‘laadgedrag’ en de ervaringen van gebruikers te onderzoeken.

Lees hier meer over de pilot slim laden of kijk op de Qurrent Community.

Pilot slimme lamp

In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen bieden we een kleine groep leden hulpmiddelen aan zodat ze kunnen profiteren van de laagste tarieven op een dag. Zoals deze ledlamp die via internet in verbinding staat met onze energietarieven en verandert van kleur afhankelijk van de hoogte van het tarief (rood=hoog, oranje=middel, groen=laag). Je weet direct wanneer het slim is om energie te verbruiken en wanneer niet. We zijn benieuwd of een slimme lamp het gebruikers gemakkelijker maakt om te besparen op hun energierekening.