Het slimme energiecontract

Energieprijzen veranderen elk uur.
Daar kun jij van profiteren

 • Verbruik je stroom op goedkope uren
 • Stroom terugleveren op dure uren
 • Gratis app met stroomprijzen
 • Afrekenen per uur, betalen per maand
Klik en bestel

Wat is er zo slim aan het slimme energiecontract?

Energieprijzen veranderen de hele dag door. Daar kun jij van profiteren. Door energie te verbruiken op goedkope uren, of als uurprijzen hoog zijn stroom terug te leveren aan het net. Voortaan bepaal je zelf hoe voordelig jouw groene energie is.

 

Prijs laag,
wasmachine aan

Het baanbrekende slimme energiecontract laat je anders met energie omgaan. Door de komst van de slimme meter profiteer je nu van de prijsschommelingen gedurende de dag. Bespaar door stroom te verbruiken op goedkope uren. En krijg op de dure uren meer voor de stroom van je zonnepanelen. Timing is alles. Dus zet je wasmachine aan als de uurprijs het laagst is.

Hoe werkt het?
Bekijk de uurprijzen van morgen

Op de Qurrent app geven wij de uurprijzen van morgen rechtstreeks aan je door. Je ziet precies op welke uren van de dag stroom goedkoop of duur is.

Lees meer

Gedurende een dag gaan de energieprijzen op en neer. Er zijn dure en goedkope uren. Stijgt de vraag naar energie dan is de prijs hoog en andersom. Zover niets nieuws. Maar wist je dat de energieprijzen van morgen nu al bekend zijn?

Op de energiebeurs APX zijn de inkoopprijzen al een dag van tevoren vastgesteld. Omdat Qurrent altijd energie tegen inkoopprijs levert en niet verdient aan je verbruik, laten we deze uurprijzen alvast zien op onze app. Zodat jij daarvan kunt profiteren.

Sluit venster
Verbruik op het goedkoopste moment

Als je weet op welke uren van de dag de stroomprijs het laagst is, kun jij daarop inspelen. Zet dan de wasmachine aan of start met laden van je elektrische auto. Lever je ook nog terug met zonnepanelen, dan kun je tot wel €240 besparen.

Lees meer
Timing is alles
Slim verbruiken is een kwestie van je verbruik goed timen. In combinatie met slim
terugleveren van zelf opgewekte stroom, kun je tot wel €120 besparen. En nog meer als je de
stroom van je zonnepanelen op slimme momenten teruglevert.
Auto opladen
Elektrisch rijden is nog voordeliger als je de auto oplaadt op de goedkoopste uren. Check de app voor de laagste tarieven van de dag en bepaal het beste moment om te laden. Besparing: tot 75 euro per jaar (en nog meer als je slim teruglevert)
Wasmachine
Veel wasmachines hebben een timer. Stop de was erin en check de app. Vervolgens stel je de timer in op het goedkoopste tijd. Zo simpel is het. Besparing: tot 15 euro per jaar (en nog meer als je slim
Droger
De droger is een echte energieslurper dus het verstandig deze zo min mogelijk te gebruiken. En als je het doet, check dan de app voor de goedkoopste energieprijs. Besparing: tot 20 euro per jaar (en nog meer als je slim teruglevert)
Vaatwasser
Na het inruimen van de vaatwasser kun je best even wachten met draaien. Start de vaatwasser wanneer het energieprijs het laagst is. Besparing: tot 10 euro per jaar (en nog meer als je slim teruglevert)
Sluit venster
Reken af per uur, betaal per maand

Geen inschattingen meer van je jaarlijkse kosten. We rekenen elke maand precies af wat je hebt verbruikt. Voortaan ontvang je geen jaarnota, maar een nota per maand waarop alle uren staan gespecificeerd.

Lees meer

Meer grip op je energiekosten

De slimme meter maakt het mogelijk om af te rekenen per uur. We hoeven dus geen inschatting meer te maken van je jaarlijkse kosten. Je rekent voortaan elke maand af wat je daadwerkelijk hebt verbruikt.

Let op! Je maandelijkse kosten zullen gaan variëren

In de winter verbruik je nu eenmaal meer energie dan in de zomer. Omdat je elke maand betaalt wat je hebt verbruikt, zullen ook je energiekosten per maand variëren. Maar als je slim verbruikt, ben je na een jaar wel goedkoper uit.

Is het Slimme Energiecontract wel geschikt voor jou?

We houden bij hoe slim je het doet. Heb je er geen voordeel van? Maak je geen zorgen. We vergelijken elke maand of je voordeliger uit was met een vast contract bij Qurrent. Je kunt altijd tussentijds switchen naar een Prijs Zeker energiepakket.

Sluit venster
Dubbel voordeel
met zonnepanelen

Slim verbruiken is nog voordeliger als je zonnepanelen hebt. De prijsschommelingen gelden namelijk ook voor je terugleververgoeding. Hoe hoger de uurprijs, hoe meer je krijgt voor je opgewekte stroom!

Lees meer

Slim verbruiken, slim terugleveren
Als de stroomprijs hoog is, dan wordt de uitdaging om zo min mogelijk te verbruiken en zoveel mogelijk terug te leveren. Je krijgt dan meer voor je stroom, terwijl je minder betaalt voor je verbruik. Dat is dubbel profiteren!

Voorbeeld:
Het is mooie zonnige ochtend en je gaat flink wat stroom opwekken. Op de app zie je dat tussen 09.00 en 11.00 uur de energieprijzen hoog zijn. Het is zaak dan meer terug te leveren en minder te verbruiken. Wacht even met het aanzetten van de wasmachine en stel de timer in op het tijdstip dat het tarief weer laag is.

Sluit venster

Voordelig, slim en groen

Profiteer van de 8 voordelen van het Slimme Energiecontract

1. Energie
tegen
inkoopprijs
Bij Qurrent betaal je een vast bedrag per maand aan leveringskosten ( € 6,96 incl. btw voor stroom & gas). Daar staat tegenover dat je energie afneemt tegen inkoopprijs. Wij brengen alleen in rekening wat wij betalen voor de inkoop van energie. In tegenstelling tot de meeste andere leveranciers, verdienen we dus niets aan je verbruik. Het liefst verkopen we je zo min mogelijk energie.
2. Gratis app
met de tarieven
van morgen
Doordat we energie tegen inkoopprijs leveren, kun jij profiteren van de schommelende prijzen op de energiemarkt. Stroom wordt per uur ingekocht, de tarieven verschillen dus van uur tot uur. De tarieven liggen hoger op momenten dat er veel vraag is naar energie en lager wanneer er minder vraag is. De inkooptarieven worden altijd een dag van tevoren bekendgemaakt. In onze gratis app kun je vandaag precies zien op welke uren je morgen het minst betaalt voor energie. Zodat jij daar slim op kan inspelen.
3. Besparen
op je verbruik
Omdat je weet wanneer stroom het goedkoopst is, kun je daar je voordeel mee doen. Stel de timer van uw wasmachine of vaatwasser in op goedkope uren en laad dan bijvoorbeeld ook uw elektrische auto op.
4. Extra
voordeel met
zonnepanelen
Heb je zonnepanelen? Dan kun je éxtra profiteren. Op uren dat de energietarieven hoger liggen, krijg je een hogere vergoeding voor stroom die je teruglevert. Het is dus zaak om op die uren meer terug te leveren, door op die momenten minder te verbruiken. Dan profiteer je twee keer: je ontvangt een hogere terugleververgoeding voor je stroom én tegelijkertijd verbruik je minder op dat dure moment.
5. Afrekenen
per maand
Met het Slimme Energiecontract betaal je precies wat je verbruikt. Geen gedoe met voorschotbedragen en jaarnota’s meer. Je ontvangt iedere maand een factuur waarop u precies kunt zien hoeveel stroom je van uur tot uur hebt verbruikt. Let op! Je factuurbedrag zal per maand variëren. De meeste mensen gebruiken in de wintermaanden meer energie, omdat de dagen korter zijn en het buiten koud is. Daarom liggen de termijnbedragen bij het Slimme Energiecontract in de koude maanden hoger. Hou daar rekening mee.
6. Altijd
opzegbaar
Het Slimme Energiecontract heeft een opzegtermijn van slechts één maand.
7. Groene
energie
Onze energie is 100 % groene stroom van Nederlandse bodem en 100 % CO2-gecompenseerd gas. Qurrent is de afgelopen drie jaar uitgeroepen tot de groenste energieleverancier van Nederland, met een rapportcijfer 10 voor duurzaamheid.
8. Gemakkelijke
overstap
Wij zorgen ervoor dat de overstap probleemloos verloopt. Met vragen kunt u altijd bij ons terecht, ook ná de overstap.

1. Energie inkopen tegen inkoopprijs

Bij Qurrent betaal je een vast bedrag per maand aan leveringskosten (€ 6,96 incl. btw voor stroom & gas). Daar staat tegenover dat je energie afneemt tegen inkoopprijs. Wij brengen alleen in rekening wat wij betalen voor de inkoop van energie. In tegenstelling tot de meeste andere leveranciers, verdienen we dus niets aan je verbruik. Het liefst verkopen we je zo min mogelijk energie.

Het slimme energiecontract, in samenwerking met Vereniging Eigen Huis.

Klik en bestel

 

In de toekomst denken apparaten mee

We krijgen in Nederland steeds meer windmolens en zonnepanelen. Op een zonnige dag met veel wind zullen ze massaal stroom op het elektriciteitsnet zetten. Dat zal zijn invloed hebben op de energieprijs. Met het Slimme Energiecontract kun je daar op inspelen. En zelfs onze huishoudelijke apparaten reageren straks op prijsschommelingen.

 

 

 • Vriezer i
 • Elektrische auto i
 • Zonnepanelen i
 • Warmtepomp i
 • Slimme stekkers i
 • Slimme thermostaat i
 • Wasmachine & droger i
Vriezer Je zou het misschien niet denken, maar een vriezer is in potentie zeer geschikt voor variabele uurprijzen. Bij een lage prijs gaat de vriezer een graadje lager om bij een hoge uurprijs weer op normale temperatuur te komen. Elektrische auto Je auto opladen kan straks op twee manieren: snel of goedkoop. Bij goedkoop zal het oplaadpunt zelf het gunstigste moment van laden kiezen. Zonnepanelen Voor opgewekte stroom heb je twee smaken: verbruiken of terugleveren aan het net. Straks kun je de stroom ook nog opslaan in je thuisaccu en pas terugleveren als de prijs hoog is. Warmtepomp Met een warmtepomp verwam je het huis niet met gas, maar elektrisch. Straks wordt het mogelijk om tijdens daluren wat extra warmte te produceren om het huis tijdens de dure uren wat meer af te laten koelen. Slimme stekkers Met slimme stekker kun je strals elk elektrisch apparaat op afstand aan/uit zet op basis van variabele uurtarieven. Denk aan de wasmachine, droger, vaatwasser die nog geen timer hebben. Slimme thermostaat Huishoudens zullen in toenemende mate elektrisch verwarmen, bijvoorbeeld met een hybride warmtepomp die je aansluit op je cv. Je thermostaat zal je helpen de laagste tarieven te kiezen. Wasmachine & droger Veel wasmachines zijn al uitgerust met een timer. Je was kan best een tijdje in de wasmachine liggen. Straks zit de timer ook op iedere droger. Handig, want een droger verbruikt best veel stroom.