Wat gebeurt er met mijn data?

Tot 1 januari 2019 kun je je verbruik gewoon uitlezen in Mijn Energie. Daarna zie je geen verbruiksgegevens meer van de Qbox, ook geen historische.

 

Vergeet je gegevens dus niet te downloaden voor 1 januari als je deze wilt behouden.

 

 

Waarom stoppen jullie met de Qbox?

In 2012 kwam Qurrent met een innovatief product op de energiemarkt: de Qbox. De energiemonitor bood iedereen de mogelijkheid om zijn of haar energieverbruik realtime in te zien. En wanneer je je verbruik kunt inzien, kun je ook makkelijk energie besparen.

De komst van de slimme meter heeft de rol van de Qbox overgenomen. Steeds meer huishoudens beschikken over een slimme meter en de verwachting is dat heel Nederland er in 2020 eentje in de meterkast heeft hangen. Dan kan iedereen zonder hulp van de Qbox het energieverbruik in huis inzien.

 

Zo kunnen wij na 6 jaar met een gerust hart en gepaste trots afscheid nemen van de Qbox. Dankzij de slimme meter hebben binnenkort alle Nederlandse huishoudens inzicht in hun energieverbruik. En daarmee kunnen we de energietransitie versnellen. Want daar is het ons allemaal om te doen: een Nederland zonder fossiele energie.