Groene handen

Tips van Milieu Centraal

Energie besparen is makkelijk, als je weet waarop je moet letten. Milieu Centraal is dé informatiebron voor het verduurzamen van je woning.

Waar te beginnen?

Energiebesparing helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en spaart kostbare grondstoffen. En het scheelt je ook nog eens geld. Benieuwd hoe je het beste kan beginnen of verdere stappen kan zetten? Milieu Centraal helpt je verder.

 

Tips voor een energiezuinig huis

Energie besparen in huis is goed voor het milieu en het scheelt veel geld. Het begint bij een goed geïsoleerd huis met een zuinige installatie voor verwarming en warm water. Er komen steeds meer mogelijkheden.

Tips voor zonnepanelen

Milieuvriendelijk en rendabel: zonnepanelen voorzien je van duurzame stroom. De prijs is de afgelopen 5 jaar met een kwart afgenomen. Benieuwd hoeveel ze op jouw dak opbrengen?

 

Tips voor apparaten en verlichting

Bijna 40 procent van je energierekening gaat op aan elektriciteit. Met zuinige apparaten en lampen sla je twee vliegen in een klap: je bespaart geld en het is beter voor het milieu.

 

Tips om snel te besparen

Energie besparen is ook een kwestie van doen en laten, zonder dat er investeringen bij komen kijken. Hoe stook je, hoe douche je, hoe doe je de was? Het is vaak een kleine moeite om de dingen anders te doen. En alles samen is het een groot effect op je energierekening.

Knalgroene energie van Qurrent

  • Groenste volgens Consumentenbond
  • Gratis energiemonitor
  • Korting op energieproducten

Een goed initiatief

Samen verduurzamen en samen voordeel behalen. Qurrent houdt regelmatig gezamenlijke inkoopacties voor energieproducten. Wil je daar ook van profiteren? Stap dan over en doe mee!

Doe mee

Deel dit project