Groene handen

Lodewijk’s
duurzame droomhuis

Tuinman Lodewijk, bekend van 'Eigen huis & tuin', wil een huis bouwen dat meer energie opwekt dan verbruikt. Gaat het hem lukken?

Het was altijd al mijn droom om een huis te bouwen op een eigen stuk grond. En als je dan gaat bouwen… ja, dan moet het ook duurzaam zijn. Maar je moet toch ook realistisch zijn. Niet alles kan.

Toch moet je altijd kijken wat je wél kan doen. Ik ben daarom met mijn plannen bij Qurrent langsgegaan. Ze waren enthousiast en wilde mijn project graag volgen.


–Lodewijk Hoekstra

Stap voor stap

Hoe heb ik mijn huis zo duurzaam mogelijk gemaakt? Ik zou zeggen, kijk maar mee. De maatregelen die ik heb genomen zijn ook geschikt voor een bestaande woning. Misschien in een andere vorm en misschien niet alles in een keer. Je woning verduurzamen doe je stap voor stap.

 • Waar moet ik beginnen?

  Verstand van tuinieren heb ik, maar een energie-expert ben ik natuurlijk niet. Om een duurzame woning te bouwen, vroeg ik de hulp in van Qurrent, de groenste energieleverancier van Nederland.
 • Isolatie

  Isoleren is niet bepaald sexy, maar het is wél de basis van een duurzaam huis. Warmte is de grootste energieslurper en kostenpost van je woning.
  Lees verder
 • Warmtepomp

  Stoken op gas is slecht voor het milieu omdat er veel CO2 vrijkomt. Ik heb in mijn nieuwe woning een warmtepomp geïnstalleerd die verwarmt met aardwarmte.
  Lees verder
 • Tips van Milieu Centraal

  Energie besparen is makkelijk, als je weet waarop je moet letten. Milieu Centraal is dé informatiebron voor het verduurzamen van je woning.
  Lees verder
 • Zonnepanelen

  Ik heb dan die mooie warmtepomp geïnstalleerd om mijn huis te verwarmen, maar die werkt wel op elektriciteit. Waar komt die stroom vandaan?
  Lees verder

Lodewijk en Qurrent

Mijn eerste kennismaking met Qurrent was met het Zonnepark de Kwekerij, dat ik samen met Qurrent en anderen heb bedacht en ontwikkeld. Hun filosofie spreekt me erg aan: samen besparen en opwekken. Ik ben daarom met mijn tekeningen en ideeën voor mijn duurzame huis bij Qurrent langsgegaan. Ze waren enthousiast en wilde mijn project graag volgen.

Wat kies jij?

5 bezoekers kozen zonnepanelen !!VRAAG AAN ARNE WAT HIER MOET STAAN (alleen over zonnepanelen? meest gestemde?)!!

Wat zou jij als eerst willen verduurzamen in je huis? Kies een van de onderstaande mogelijkheden.


Snelle besparingen

Nog niet toe aan het grote werk? Geen probleem. In huis zijn er genoeg kleine, snelle maatregelen te nemen waarmee je direct energie gaat besparen. Voor inspiratie, neem een kijkje in deze energiewinkel.

Ervaringen delen

Ben je ook bezig met het verduurzamen van je woning? Op de Qurrent Community kun je tips uitwisselen en ervaringen lezen van anderen die je al voor zijn gegaan.

Tip van Lodewijk

Verreweg de eenvoudigste manier om je woning te verduurzamen, is te kiezen voor een 100% groene energieleverancier met duurzame energie uit Nederland. Met je overstap van grijze naar groene energie stoot je jaarlijks 4 ton CO2 minder uit. Dat evenveel als 28 keer vliegen naar Parijs! Even je gegevens invullen en het is geregeld.

Stap nu over