Is jouw stroomleverancier wel écht groen?

Ontdek of je onbewust meebetaalt aan een kolencentrale

Alle leveranciers zeggen dat ze groen zijn. Maar hoe duurzaam is jouw energieleverancier nou écht? De Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en Wise zoeken het ieder jaar voor je uit.

 

De Consumentenbond kijkt naar het grote plaatje; naar inkoop, levering, investeringen én productie van groene energie. En wat blijkt? Niet elke leverancier is zo groen als hij zich voordoet.
Bekijk het hele onderzoek hier

Met een 10 komt je geld niet terecht bij een kolencentrale

Het cijfer 10 garandeert dat je jouw leverancier niets meer bijdraagt aan het openhouden van kolen-, gas- of kerncentrales of biomassa van het verkeerde soort. Jouw stroom is alleen nog afkomstig van duurzame bronnen. Je geld komt terecht waar het hoort: bij de producenten van windenergie en zonne-energie. En zo draag je bij aan een duurzamer Nederland.

 

Qurrent al vier jaar op rij Groenste Stroomleverancier van Nederland

Scoort jouw leverancier lager dan je dacht, stap dan nu over naar écht groen. Sinds de oprichting in 2014 krijgt Qurrent van de Consumentenbond en Greenpeace ieder jaar een 10 en is daarmee al vier jaar op rij de beste stroomleverancier van Nederland. In onze stroom zit geen greintje grijs!

Samen maken we groen groot

Al 118.245 huishoudens gingen je voor en krijgen de groenste energie van Nederland via Qurrent. Stap ook over en maak je huishouden in een klap CO2-neutraal. Wij regelen je overstap voor je.

Ik doe ook mee