QFAQ
QFAQ

Samen is alles toch veel beter!

Samen zes keer sterker


Je hebt het vast al gehoord of gelezen: Qurrent wordt Greenchoice. We hebben de krachten gebundeld om Nederland nóg groener te maken. Samen staan we zes keer sterker.

VEELGESTELDE VRAGEN

qurrent en greenchoice gaan samen verder

Waarom Greenchoice?


Qurrent en Greenchoice delen een vergelijkbare missie: een schonere wereld door duurzame energie. Daarin staan we samen sterker dan alleen. Met elkaar kunnen we de energiemarkt in beweging krijgen en de energietransitie versnellen.

Icon

Samen een grote groene beweging

Groen moet de norm zijn, niet de uitzondering. Met maar liefst 550.000 klanten met een groen hart vormen we samen één grote groene beweging. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter onze impact.

Icon

Samen koploper in duurzaamheid

Samen zijn we grootste groene koploper in duurzaamheid van Nederland. Dus geen zorgen: onze energie blijft net zo groen als het altijd al was.

Icon

Samen meer investeren in groen

Samen creëren we meer schaalgrootte en kunnen we efficiënter werken. Hoe minder kosten we maken, hoe meer we kunnen investeren in nieuwe energieprojecten. Daar wordt Nederland dus steeds groener van!

Icon

Samen meer lokale projecten realiseren

Samen kunnen we meer investeren in lokale energieprojecten. Zo ontstaat er nóg meer draagvlak voor duurzame energie. We ondersteunen nu al meer dan 100 lokale energieprojecten en energiecoöperaties en dat worden er elke dag meer.

Icon

Samen een betere klantenservice

Onze service gaat er in de toekomst niet bepaald op achteruit. De klantenservice van Greenchoice valt al jaren in de prijzen. Samen kunnen we je nog beter van dienst zijn.

Icon

Samen een vuist maken

Het klimaatakkoord, energiebelasting, salderingsregeling… Wil je het systeem veranderen dan moet je in Den Haag zijn. Met 550.000 duurzame klanten die achter je staan, zitten we nog sterker aan de onderhandelingstafel.

Veelgestelde vragen

We zijn druk bezig de integratie tussen Qurrent en Greenchoice vorm te geven. We kunnen nog niet alle vragen beantwoorden. De vragen waar we wel antwoord op hebben zetten we hieronder op een rijtje.

Als klant van Qurrent
Wat betekent dit voor mij?
Voor jou als klant van Qurrent verandert er nu niets. Alle voorwaarden blijven gelijk, wij blijven jou 100% duurzame energie leveren tegen de afgesproken tarieven. Als je overgaat naar Greenchoice, ontvang je daarvan persoonlijk bericht. Je hoeft nu niets te doen.
Blijf ik energie uit Nederlandse wind en zon houden? 
Ja, Qurrent levert uitsluitend stroom uit Nederlandse wind en zon.
Kan ik mijn contract met Qurrent nu ook opzeggen?
Voor jou als klant van Qurrent verandert er nu niets. Alle voorwaarden blijven gelijk, wij blijven jou 100% duurzame energie leveren tegen de afgesproken tarieven. Je kunt altijd je contract opzeggen onder de standaard voorwaarden. Dat zouden we natuurlijk wel heel jammer vinden.
Ben ik nu nog klant van Qurrent?
Ja, voor jou als klant van Qurrent verandert er nu niets. Alle voorwaarden blijven gelijk, wij blijven jou 100% duurzame energie leveren tegen de afgesproken tarieven. Als je contract overgenomen wordt door Greenchoice, dan zul je daarvan persoonlijk bericht ontvangen.
Ik neem energie af van een energieproject in mijn buurt via Qurrent. Blijf ik hiervan energie afnemen nadat mijn contract is overgenomen door Greenchoice?
Ja, alle projecten van Qurrent gaan over naar Greenchoice. Je blijft ook via Greenchoice je energie ontvangen via jouw lokale zonnepark, windmolen of Buurtmolen.
Wanneer krijg ik de welkomstkorting?
Je welkomstkorting wordt verrekend op je eerste jaarnota. Deze ontvang je van Qurrent uiterlijk 8 weken nadat je eerste contractjaar om is. Als je recht hebt op welkomstkorting in het 2e en 3e jaar van je contract krijg je deze uitbetaald bij Greenchoice.
Coöperatie
Wat gebeurt er met mijn lidmaatschap van de Qurrent coöperatie nadat mijn contract is overgenomen door Greenchoice?
Je blijft voorlopig lid van de Qurrent Coöperatie. In juni 2019 organiseren wij de jaarlijkse ALV (Algemene Ledenvergadering) van de Qurrent Coöperatie. Je ontvangt hiervoor tijdig een uitnodiging. Wist je dat er ook veel lokale energiecoöperaties actief zijn? Kijk voor een coöperatie bij jou in de buurt en sluit je aan: https://www.greenchoice.nl/zelf-opwekken/energiecooperaties/
Wat gebeurt er met mijn lidmaatschap van de Qurrent coöperatie na mijn verlenging?
Wanneer je Qurrent contract afloopt en je verlengt naar Greenchoice, wordt je lidmaatschap beëindigd. Het lidmaatschap van de Qurrent coöperatie is namelijk gekoppeld aan je leveringscontract. Maar mocht je graag lid willen worden van een lokale energiecoöperatie, dan kan dat! Kijk voor een coöperatie bij jou in de buurt en sluit je aan: https://www.greenchoice.nl/zelf-opwekken/energiecooperaties/
Feyenoord
Wat betekent het samengaan van Qurrent en Greenchoice voor Feyenoord?
Het partnership met Feyenoord eindigt dit voetbalseizoen. Het komende seizoen zal Qurrent dus niet meer op het shirt verschijnen. Feyenoord heeft in Droomparken een nieuwe hoofdpartner gevonden. Droomparken komt komend seizoen dan ook op het shirt te staan.
Wat betekent dit voor het Groene Legioen?
Met het eindigen van het partnership met Feyenoord, stoppen ook de Groen Legioen belevenissen. Wel blijf je gewoon verzekerd van 100% groene energie uit Nederland.
Greenchoice
Waarom Greenchoice?
Greenchoice was in 2001 de eerste energieleverancier die zich uitsluitend richtte op groene energie. En Greenchoice is nog steeds een voorloper. Alle stroom die Greenchoice aan consumenten levert komt uit Nederland. Onze missies sluiten naadloos op elkaar aan. Samen willen we groen zo groot mogelijk maken. We komen samen uit op zo’n half miljoen groene energieklanten en worden daarmee de grootste donkergroene speler van Nederland. We komen zo dichter bij een energietransitie en een fossielvrij Nederland in 2030.
Is de energie van Greenchoice net zo groen als die van Qurrent?
Greenchoice levert particuliere klanten – net als Qurrent - uitsluitend 100% groene stroom uit Nederland.
Hoe is het duurzaamheidscijfer van Greenchoice?
Voor duurzame investeringen en hun eigen groene windstroom krijgt Greenchoice een mooie 10 in het onderzoek van o.a. de Consumentenbond. Voor het onderdeel inkoop scoort Greenchoice een 7,9. Dat komt omdat een deel van de groene stroom uit lokale biovergisters, van boeren in Nederland, komt. Goede biomassa dus.

Dit scoort minder dan een 10, maar is wél een bewuste keuze van Greenchoice. De boeren staken samen met Greenchoice al jaren geleden hun nek uit om groene stroom op te wekken uit goede biomassa. En momenteel ontwikkelen ze samen een kwaliteitsprogramma voor biomassa met de strengste eisen.

Anders dan Qurrent heeft Greenchoice óók veel grote zakelijke klanten, zoals gemeentes en duurzame fabrikanten. Daar zijn we heel blij mee, want als die klanten ook voor groen kiezen, maken we met elkaar de meeste impact op het verduurzamen van energie. Om deze grote klanten van groene stroom te kunnen voorzien, koopt Greenchoice de stroom los in op de groene stroommarkt (zon- en windcertificaten) en daarvoor krijg je minder hoge cijfers. Greenchoice werkt er overigens keihard aan om uiterlijk in 2020 al hun stroom uit Nederland te halen.
Verlengaanbod
Ik heb een e-mail gekregen om te verlengen. Wat nu?
Je kunt gewoon verlengen. Zodra de einddatum van je contract bij Qurrent nadert, ontvang je van ons een mail met een verlengaanbod. Als je accepteert, zal de energielevering daarna verzorgd worden door Greenchoice en profiteer je als klant van Qurrent van een extra voordelig tarief. Dit tarief is nergens anders te vinden en ontvang je alleen als klant van Qurrent.

Ook bij Greenchoice krijg je – net als bij Qurrent – 100% groene stroom uit Nederland en CO2-gecompenseerd gas. Ook krijg je toegang tot de online omgeving Mijn Dossier en kun je je energieverbruik volgen in de Greenchoice app.
Mijn nieuwe termijnbedrag is hoger dan ik had verwacht. Hoe komt dat?
Bij welke leverancier je ook zit, de energierekening van Nederlandse huishoudens wordt in 2019 flink hoger. Hoe dat komt?

• De inkoopprijzen van gas en stroom zijn sterk gestegen. De afgelopen 3 jaar steeg de prijs van stroom met wel 50% en gas met 23%. Als je 3-jarig contract afloopt, zal je termijnbedrag nu waarschijnlijk hoger zijn.

• Ook heeft de overheid de energiebelasting en Opslag Duurzame Energie op gas flink verhoogd met wel 20%. Gas is dus flink duurder geworden

• Het kan ook zijn dat je daadwerkelijke verbruik hoger is dan we voorheen hadden ingeschat. Het nieuwe termijnbedrag houdt daar rekening mee.

Heb je vragen over het termijnbedrag, neem dan contact op met onze klantenservice: 088 - 996 0222.
Ik wil graag 100% groene energie behouden, is dat bij Greenchoice ook het geval?
Dat blijft ook zo! Klanten van Qurrent krijgen van Greenchoice 100% groene stroom uit wind, opgewekt door Nederlandse windmolens. Het gas is net als bij Qurrent CO2-gecompenseerd volgens de hoogste standaarden. Zo houd je gegarandeerd dezelfde groene stroom die je gewend bent van Qurrent.
Wat gebeurt er met mijn Windtegoed?
Als je via Qurrent verlengt, gaat je Windtegoed gewoon mee naar Greenchoice. Wel heeft het bij Greenchoice een andere naam: WindVanger. Voor elk Windtegoed dat jij hebt afgenomen, krijg je bij Greenchoice 2 Windvangers. Dat komt omdat Windtegoed 250 kWh garandeert en een Windvanger 125 kWh. Voor de rest blijft alles hetzelfde. De opbrengst van je stukje windmolen wordt afgetrokken van je jaarnota. Aan de looptijd verandert verder niets. Ook betaal je geen onderhoudskosten en ben je beschermd tegen prijsstijgingen. Meer informatie over WindVangers vind je op Greenchoice.nl/windvanger.
Kan ik verlengen bij Qurrent?
Als je contract afloopt en je verlengt via je persoonlijk verlengaanbod van Qurrent, zal Qurrent niet meer de energie leveren, maar zal Greenchoice dat doen.

Verlengen bij Greenchoice is voordelig. Als klant van Qurrent krijg je bij Greenchoice een extra voordelig tarief dat je nergens anders kunt vinden. Voor klanten met nog lopende contracten verandert er niets zolang je geen bericht hebt gekregen.
Van wie krijg ik mijn energie?
Energielevering door Qurrent blijft bestaan voor klanten met lopende contracten. Voor nieuwe klanten en klanten die op het persoonlijk verlengaanbod in gaan, verzorgt Greenchoice de energielevering.
Wat gebeurt er als ik niet verleng?
Als je niet op ons persoonlijk verlengaanbod in gaat, ga je op de einddatum van je contract automatisch over op een contract met variabele tarieven van Greenchoice.
Hoe werkt de terugleververgoeding voor zonnepanelen bij Greenchoice?
Net als bij Qurrent wordt de stroom die je teruglevert met zonnepanelen afgetrokken van je verbruik. Wek je jaarlijks meer energie op dan je zelf verbruikt? Dan biedt Greenchoice een hoge terugleververgoeding van € 0,11 over de eerste 10.000 kilowattuur netto teruglevering.
Meer informatie lees je hier: https://www.greenchoice.nl/zelf-opwekken/eigen-zonne-energie/salderingsregeling/
Windtegoed
Wat gebeurt er met mijn stukjes windmolen –mijn Windtegoed– als ik verleng?
Als je verlengt, gaan je stukjes windmolen – je Windtegoed – gewoon mee naar Greenchoice. Wel krijgt het een andere naam, namelijk WindVanger. Voor elk Windtegoed dat je hebt, krijg je bij Greenchoice twee WindVangers. Dat komt omdat een Windtegoed 250 kWh garandeert en een WindVanger 125 kWh.

Voor de rest is alles hetzelfde. De opbrengst van je stukje windmolen wordt afgetrokken van je jaarnota. En aan de looptijd verandert verder niets. Ook betaal je geen onderhoudskosten en ben je beschermd tegen prijsstijgingen. Meer informatie over WindVangers vind je op greenchoice.nl/windvanger
Hoe kan ik mijn Windtegoed/WindVanger blijven volgen?
Zolang je contract loopt, volg jij je Windtegoed gewoon via Qurrent. Zodra je verlengt en Greenchoice start met energie leveren, volg je je WindVanger in Mijn Dossier en app van Greenchoice. We doen ons best om je opwek in april zichtbaar te maken in je persoonlijke omgeving bij Greenchoice.
Ik wil graag (extra) Windtegoed kopen
Helaas is het Windtegoed van onze windmolens in Hellegatsplein uitverkocht. Het soortgelijke product bij Greenchoice heet WindVanger en komt van windmolens in Hartelkanaal. Als je je contract verlengt via Qurrent en je hebt Windtegoed, wordt dit automatisch omgezet in WindVangers. Als dit is omgezet, heb je bij Greenchoice ook de mogelijkheid om extra WindVangers te kopen en zo zelf energie op te wekken.
ZonnepanelenDelen
Heeft de overname consequenties voor mijn investeringen bij ZonnepanelenDelen?
Greenchoice en Qurrent delen elkaars visie om Nederland zo snel mogelijk te vergroenen. Dit doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met onze klanten en partners zoals ZonnepanelenDelen. Wanneer je als Qurrent-klant hebt geïnvesteerd in een project van ZonnepanelenDelen behoud je gewoon je voordeel. Ook wanneer je (later dit jaar) overstapt naar Greenchoice.
Ik heb geïnvesteerd in een project van ZonnepanelenDelen, behoud ik mijn voordeel als Qurrent-klant bij Greenchoice?
Ja, je behoudt je voordeel van €0,01 per kWh die je zelf hebt opgewekt. Het voordeel zal bij een overstap naar Greenchoice gewoon worden uitgekeerd door Greenchoice. Vergeet niet om je overstap door te geven via het portaal van ZonnepanelenDelen.
Ik wil als Qurrent-klant graag investeren in een project van ZonnepanelenDelen van Greenchoice, ontvang ik hetzelfde voordeel als Greenchoice-klanten?
Ja, je ontvangt hetzelfde voordeel. Vergeet niet aan ZonnepanelenDelen door te geven wie je energieleverancier is. Dit kan via het selfservice portaal van ZonnepanelenDelen.