100% CO2-gecompenseerd gas Gekozen door onze leden
Dit hebben we bereikt
ton CO2 bespaard
bomen beschermd
100% gas gecompenseerd

100% CO2-gecompenseerd gas

In Nederland wordt er nog onvoldoende groen gas (biogas) opgewekt. Daarom gebruiken we CO2-gecompenseerd aardgas. Dat betekent dat alle CO2-uitstoot van het gas dat jij via Qurrent gebruikt, wordt gecompenseerd. Dit doen wij volgens de strengste keurmerken, zoals de Gold Standard.


De CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met zogeheten CO2-credits. Deze credits worden toegekend aan duurzame energie- en bosprojecten. Onze klanten kiezen jaarlijks welke projecten wij ondersteunen om onze CO2-uitstoot te compenseren.

Zon in India - NIEUW
Zon in India - NIEUW India
close overlay
Zon in India - NIEUW India

De bevolkingsgroei neemt toe en dus de vraag naar elektriciteit ook. Met dit project wordt schone energie opgewekt, CO2 bespaard en worden er banen gecreëerd.

 
Bosbescherming in Zimbabwe - NIEUW
Bosbescherming in Zimbabwe - NIEUW Zimbabwe
close overlay
Bosbescherming in Zimbabwe - NIEUW Zimbabwe

Al voor de derde keer kozen jullie voor bosbescherming in Zimbabwe. Door dit project is al bijna 800.000 hectaren aan bos beschermd en profiteert de lokale bevolking van o.a. subsidies voor scholing, opleidingsmogelijkheden en gezond drinkwater.

Bekijk video
 
Windboerderij
Windboerderij Taiwan
close overlay
Windboerderij Taiwan

Met inmiddels maar liefst 19 windmolens wekt het Guanyin windpark sinds 2010 duurzame energie op. Het windpark voorziet 30.000 huishoudens van stroom. Daarnaast biedt het project beurzen aan studenten, worden er rondleidingen georganiseerd en zijn er trainingen voor scholieren en universitaire studenten.

 
Kooktoestellen
Kooktoestellen Mali
close overlay
Kooktoestellen Mali

In Mali is het koken op brandhout een probleem. Binnenshuis koken veroorzaakt namelijk luchtwegklachten en houtkap leidt tot ontbossing en woestijnvorming. Dit project zorgt op betaalbare wijze voor moderne zuinige fornuizen. Hierdoor is er minder hout nodig en wordt het leefklimaat verbeterd.

Bekijk video
 
Bosbescherming
Bosbescherming Zimbabwe
close overlay
Bosbescherming Zimbabwe

Het doel van dit project is om ontbossing en bosdegradatie te verminderen, door middel van activiteiten uit de lokale gemeenschap die gefinancierd worden door project supporters. ’s Werelds grootste REDD+ (Reduced Emissions from Deforestation and Degradation) project heeft inmiddels al veel CO2-uitstoot voorkomen. Daarnaast heeft het ook gezorgd voor beter onderwijs voor lokale gemeenschappen.

Bekijk video
 
Bosbescherming
Bosbescherming Zimbabwe
close overlay
Bosbescherming Zimbabwe

Ongeveer drie procent van de Noord-Zimbabwe bosareaal is per jaar al verloren gegaan, en wilde dieren populaties zijn gedeeltelijk ingestort. Het doel van dit project is om ontbossing en bosdegradatie te verminderen, door middel van activiteiten uit de lokale gemeenschap die gefinancierd worden door project supporters. Lokale projecten die gebruik maken van deze financiering zijn het oprichten van gemeenschappelijke tuinen, behoud van landbouw, efficiënte kooktoestellen, preventie van bosbranden en het beheer en behoud van wilde dieren.

Bekijk video
 
Toyola kooktoestel
Toyola kooktoestel Ghana
close overlay
Toyola kooktoestel Ghana

Het ontbossingniveau in Ghana is één van de hoogste in Afrika. Het Toyola kookstel project vermindert de druk op bestaande bossen en het brandstofverbruik. De kookstel gebruiker heeft geobserveerd dat het eten sneller gaar is en de gezondheid is verbeterd. Tot nu toe is het houtskool verbruik verminderd met 25% op jaarbasis. Hierdoor is er een CO2-reductie van meer dan 100.000 ton.

Bekijk video
 
Cikel Project
Cikel Project Brazilië
close overlay
Cikel Project Brazilië

Het CIKEL project is gesitueerd in de Amazone; het grootste resterende regenwoud op onze planeet. Het project voorkomt ontbossing en helpt hiermee niet alleen de CO2-uitstoot, maar ook de vele bijzondere dieren die in de Amazone leven. Met het CIKEL project wordt er tevens uitgebreid onderzoek gedaan. Dit alles helpt om de biodiversiteit in het bijzondere gebied te behouden en verbeteren.

 
Biogas project
Biogas project Vietnam
close overlay
Biogas project Vietnam

The project “Biogas Program for the Animal Husbandry Sector of Vietnam” is implemented by Livestock Production Department (under MARD) in cooperation with Netherlands Development Organisation – SNV.

Bekijk video
 
"Zelf kiezen hoe de CO2-uitstoot van mijn gasverbruik wordt gecompenseerd. Dat geeft een goed gevoel!" Sylvia Haas, lid van Qurrent sinds april 2014

Meest gestelde vragen

Gerelateerde topics community