Besparen met een zonneboiler

Klanten van Qurrent vertellen het zelf

Constance van Greuningen uit Leiderdorp verteld

over haar zonneboiler

 

Gratis verwarmd water

Een zonneboiler zat eigenlijk al langer in mijn gedachten. Een investering, maar het verdient zichzelf terug. Ik heb al zonnepanelen en daarmee breng ik mijn stroomrekening omlaag. Maar ¾ van je energierekening is toch gas, dus zocht ik nog een manier om de gasrekening effectief omlaag te brengen. Met twee kleine kinderen in huis verbruiken we namelijk nogal wat warm water. 

Zo geregeld
De offerte aanvragen was zo gedaan. Ik kreeg al snel een offerte binnen. Toch vond ik het fijn als ze nog even langskwamen. Ik heb namelijk niet een ‘standaard’ woning. Dat was gelukkig geen probleem. Ze kwamen langs en dat voelde eigenlijk meteen al goed. Ik heb hierop een aangepaste offerte gekregen en daar ben ik mee akkoord gegaan. En ja, toen ging het vanzelf. Binnen een paar dagen werd ik gebeld om een installatie afspraak te maken. Een week voor de installatie kreeg ik het verzoek om de eerste betaling te voldoen. De installatie zelf duurde ongeveer een halve dag. Tijdens de installatie kwamen ze erachter dat er een extra onderdeel toch niet nodig was. Hier hoefde ik zelf niet achteraan, dit werd automatisch gecrediteerd. En ja, dan ben je een blije consument. De zonneboiler staat nu in een voor ons erg handige ruimte, waar bijvoorbeeld ook de wasmachine staat. Je moet wel ergens plek hebben.


Zo werkt het
Al het water in ons huis komt uit de boiler. Dan gaat het naar de ketel om eventueel nog verder te verwarmen en dan wordt het vervoert naar de plek waar we het nodig hebben zoals de douche, kraan of wasmachine. Dit gaat allemaal automatisch. We zitten zo nooit zonder water of met enkel koud water. 

Niks geen onderhoud
De zonneboiler doet het goed. Ik heb er geen omkijken naar en ik ben direct gaan besparen. 

Wat ik ook fijn vind is dat er weinig onderhoud nodig is. Ik hoef het maar 1x per jaar te ontluchten en bij te vullen, dat was het! En het enige wat je meekrijgt van de aanwezigheid van de zonneboiler is dat je af en toe het water hoort spoelen. 

Resultaat direct zichbaar
Ik merk ook dat veel andere mensen er erg in geïnteresseerd zijn. Op verjaardagen laat ik graag de Qurrent-app zien, om te laten zien hoeveel gas ik al heb bespaard. Want wist je bijvoorbeeld dat je maximaal 3 graden verliest aan warmte ’s nachts?

 
Kids + warm water
Vooral de gedachte dat je na een zonnige dag onder een warme (opgewekte) douche staat vind ik fantastisch. Het geeft me een goed gevoel. Dat is misschien ook wel het leuke aan een zonneboiler. Als je stroom opwekt, krijg je er niet iets tastbaars door. Warm water is dit natuurlijk wel. 

Wil je zelf ook meer doen aan besparing kijk dan eens in de EnergieWinkel van Qurrent.

 

ENERGIEWINKEL